28 C
Willemstad
• vrijdag 29 maart 2024

Extra | Journaal 28 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, March 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, March 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

BI | Dit zijn de beste paspoorten ter wereld – Nederland op plaats 7

HomeMediaBI | Dit zijn de beste paspoorten ter wereld - Nederland op...

Business Insider Nederland

Nederland deelt de zevende plaats met Oostenrijk, Zwitserland, Portugal en Ierland. Nederlandse paspoorthouders hebben voor 41 bestemmingen een visum nodig.

Ondanks een lichte daling op de wereldranglijst van paspoorten scoort een Nederlands paspoort hoog op de jaarlijkse Passport Index van het Britse Henley & Partners. Met een Nederlands paspoort kun je zonder visum naar 185 bestemmingen reizen; het staat daarmee op een gedeelde zevende plaats.

Japan voert de internationale ranglijst van paspoorten, die dinsdag is verschenen, voor het derde jaar op rij aan. Een Japans paspoort biedt visumvrije toegang tot 191 bestemmingen. Singapore staat op de tweede plaats, met visumvrije toegang tot 190 bestemmingen. Zuid-Korea en Duitsland delen de derde plaats, met 189, blijkt uit het onderzoek.

Volgens de auteurs van de jaarlijkse inventarisatie, op basis van gegevens van de International Air Transport Association (IATA), hebben de Aziatische landen een stevige voorsprong ontwikkeld op de wereldranglijst van sterkste paspoorten. Dat heeft volgens hen te maken met enthousiasme van de betrokken landen voor open handelsverdragen.

“De dominantie van Aziatische landen op de topposities is een duidelijk argument voor de voordelen van een beleid voor open deuren en de invoering van handelsverdragen met wederzijdse voordelen”, zegt Christian Kaelin, voorzitter van Henley & Partners en bedenker van de passport index, in een verklaring. Landen die internationale mobiliteit omarmen doen het volgens hem goed. “Hun burgers profiteren van steeds sterkere paspoorten en een reeks voordelen die dat met zich meebrengt.”

Beste paspoort: Nederland daalt twee plaatsen

Hoewel Nederland stevig in de top tien staat, is het Nederlandse paspoort twee plaatsen gedaald ten opzichte van de afgelopen twee jaar, toen het een vijfde plaats innam. Van 2011 tot en met 2015 stond het Nederlandse paspoort zelfs op de derde plaats, de twee jaar daarna op de vierde plek. Nederland deelt de zevende plaats met Oostenrijk, Zwitserland, Portugal en Ierland. Nederlandse paspoorthouders hebben voor 41 bestemmingen een visum nodig.

Behalve de drie Aziatische landen aan de top scoren acht Europese landen hoger dan Nederland. Dat heeft voornamelijk te maken met toegang tot Turkije en Vietnam. Europese landen die hoger scoren dan Nederland, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken en Zweden, bieden volgens Henley visumvrije toegang tot die twee landen. Paspoorthouders uit Duitsland, Spanje, Italië en Finland mogen bovendien Pakistan in zonder visum.

Het Duitse paspoort biedt daarnaast visumvrije toegang tot Myanmar. Hoewel dat ook geldt voor Spaanse en Italiaanse paspoorten, hebben inwoners van die landen, in tegenstelling tot Duitsland, wel een visum nodig voor Mongolië. Daarom eindigt Duitsland van alle Europese landen het hoogst (ook houders van een Nederlands paspoort kunnen zonder visum naar Mongolië).

Opvallend is volgens de samenstellers de daling op de ranglijst van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Die landen, die de lijst in 2015 nog aanvoerden, staan nu op een gedeelde achtste plaats. Britten en Amerikanen hebben voor 42 bestemmingen een visum nodig.

Verenigde Arabische Emiraten sterkste stijger

Anderzijds zijn de Verenigde Arabische Emiraten de grootste stijger op de ranglijst. Dat land staat op de achttiende plaats, een stijging van 47 plaatsen in de afgelopen tien jaar.

Onderaan de lijst staan Libië, Jemen, Pakistan, Somalië, Syrië, Irak en Afghanistan. Een paspoort van hekkensluiter Afghanistan biedt visumvrije toegang tot slechts 26 bestemmingen, concludeert Henley & Partners. Dat zijn vooral Afrikaanse landen en eilandnaties in Oceanië, Azië en het Caraibisch Gebied.

Bron: BusinessInsider

2 reacties

  1. In de tijd dat de Nederland als dé Metropool van de volledige Bonanza genoot, stond de Nederlandse paspoort op nummer drie, en daarna door (omstandigheden??) afgezakt naar de vijfde plaats en nu naar de tiende plaats waar men met een onbeschaamde trots zegt dat het stevig staat en bla bla bla… Maar is deze diagnose werkelijk juist? En wat gebeurde er daarna met deze “stevig” staande paspoort???? Hoeren zeggen met hun woorden en vooral met hun daden volmondig JA. Logisch, dit werkt in hun voordeel. Op Curacao rezen bijvoorbeeld instabiele huwelijken doordat jonge Dominicaanse, Haïtiaanse, en Colombiaanse vrouwen met veel oudere mannen op een oneerlijke manier trouwden en verschuilen zich achter een schijn van fatsoen om de Nederlandse paspoort te verkrijgen, te bemachtigen. Mannen die zowel geestelijk als lichamelijk niet in orde zijn, doven en half blinden en slecht of moeilijk lopenden maken ook geen verschil, áls zij maar in het bezit van die (Ned.) paspoort kwamen. Eenmaal binnen, gaan zij zich prostitueren in New York, Miami, Puerto Rico, Venezuela etc.etc. Meestal vóór het voltrekken van het huwelijk krijgt het slachtoffer het geld contant in handen (ongeveer $ 1000 of 2500 à 3000), niet meer, en dit alles zonder medeweten van hun familieleden. In negen van de tien gevallen merken de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen het als het al te laat is. Haar pooier speelt hiermee een grote en belangrijke rol. Let wel; het waren mannen van 75 tot 90 jaar en ouder zelfs die amper weten welke dag en jaar het is. Vlak na het huwelijk glippen bruid en pooier naar het buitenland om hun bestaan op te bouwen, de familie in een hevige grote puinhoop achter………..Ze hebben immers de Nederlandse paspoort, ja, een goudmijn hebben ze in bezit. Of er inmiddels hierin een verstandige verandering is gekomen, is mij een raadsel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties