Bijeenkomst voor werknemers Kurá Hulanda

WILLEMSTAD — Voor de werknemers van Kurá Hulanda organiseert horecavakbond Horecaf aanstaande donderdag wederom een bijeenkomst in het SSKgebouw. Deze duurt van negen uur ‘s ochtends tot twaalf uur ‘s middags.

Advertentie

werknemers Kura HulandaDe werknemers kregen de informatie aangereikt van drie advocaten en konden gisteren ook met een psycholoog praten.

Dit gebeurt in navolging van de succesvolle informatiebijeenkomst die gisteren plaatsvond en waarbij 65 van de 80 werknemers van Kurá Hulanda aanwezig waren.

“Gisteren is duidelijk gebleken dat er onder de werknemers veel animo was om zich in de toekomst door de vakbond te laten vertegenwoordigen. Omdat we toen geen inschrijfformulieren bij ons hadden, krijgen de werknemers donderdag de kans om zich in te schrijven”

, aldus Horecaf-voorzitter Kenneth Valpoort.
Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld geeft de vakbondsleider aan dat er mogelijk binnen een maand een nieuw operationeel management zal komen voor het hotel.
Minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm (Pais) stelt dat meerdere groepen geïnteresseerd zijn in overname van het operationele management ofwel een heropening van het boetiekhotel in Otrobanda.

“De groepen zijn nu in onderhandeling met de banken en het zou best wel eens snel kunnen gaan, waarbij het hotel mogelijk al over een maand weer heropend zou kunnen worden”

, aldus minister Palm die vooralsnog niet in details wil treden over wie dat zijn.
Valpoort stelt dat Horecaf bij een dergelijke heropening de vertegenwoordiging van de werknemers ‘van begin af aan op zich zal nemen’.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *