Bijval PS voor Wiels

Marvelous MarvelyneWillemstad – Bij de wekelijkse partijbijeenkomst van Pueblo Soberano hebben enkele sprekers hun steun betuigd aan Gevolmachtigde minister ‘Marvellous’ Marvelyne Wiels, die vorige week onder vuur lag in verband met vermeend gesjoemel op haar cv.

Advertentie

Parlementariër Elmer Wilsoe zei dat sinds vorige week de minister Marvelyne als achternaam had, haar voornaam was voortaan ‘Marvellous’.
Statenlid Jaime Cordoba noemde in zijn toespraak terloops dat Wiels vorige week tijdens de persconferentie een college had gehouden.
Premier Asjes die vorige week samen met de Gevolmachtigde minister de persconferentie hield, introduceerde zijn steunbetuiging met de opmerking dat zijn regering er niet op uit is om de eigen zakken te vullen.
De regering is er niet op uit om vriendjes of kompanen te bevoordelen, zo hield de premier zijn gehoor voor.
De Gevolmachtigde minister moet met de weinige middelen keihard werken.

,,Er gaan iedere keer weer mensen met pensioen, er komen meer vacatures bij en er zijn minder mensen om het werk te doen.”

Asjes haalde het gedachtegoed van wijlen Helmin Wiels aan.

,,Zoals Helmin Magnus Wiels zaliger het al zei: ‘Als er mensen zijn die de boel dwarszitten, moeten ze aan de kant worden gezet.’”

De hele commotie rond het cv van de Gevolmachtigde minister ontstond volgens de premier op het moment dat het besluit genomen werd om een vrouw (Marije Berkhouwer, voormalig hoofd Communicatie, red.) te ontslaan.

,,Ik zei het al tegen de journalist (Dick Drayer, die de zaak rond het cv van Wiels aanzwengelde, red.): ‘Als je zegt dat de Gevolmachtigde minister haar kind voor zes maanden een baan gaf, dan moet je dat bewijzen.’ Een journalist die au sérieux genomen wil worden moet met bewijzen komen, niet met balletjes die worden opgegooid.”

Wiels zelf sprak de aanwezigen ook toe op de partijbijeenkomst.
De minister omschreef de week als één waarin ‘er veel gebeurde, waarin er veel verwarring, gemengde gevoelens waren en er mensen waren die – om een Nederlandse uitdrukking te gebruiken – rookgordijnen opwierpen’.
De Gevolmachtigde minister verklaarde dat ze was gekomen om werk te verzetten, om te dienen. De bewindsvrouw was naar eigen zeggen geschrokken van de mensen die vorige week pretendeerden de stem van het volk te vertegenwoordigen.
Aan het eind gaf Wiels het publiek nog mee dat er een verschil is tussen de stem van het volk en de stem van de beerput.

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Bijval PS voor Wiels

 1. Je kan een behoorlijke beerput vullen met die PS’ers. Ze zijn groot in omvang en miniscuul in integriteit.

 2. @ HvdPlas

  Helemaal eens niets aan toe te voegen. Maar ik geloof erin dat het vuil zich vanzelf oplost.

 3. Henk v/d Plas

  de stem van het volk en de stem van de beerput.

  Hier zien we nu duidelijk het verschil van De stem van het volk, DE WAARHEID en de stem van de beerput DE LEUGEN. zowel Wiels al Asjes geven nu duidelijk aan de huidige PS voor de leugen en bedrog staat niet voor de waarheid.
  Slechte zaak hoor PS. Maar ja er schuilt nog meer vuiligheid in de PS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *