Blog Arthur Donker | Arrogantie komt voor de val

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Vanochtend in de Ultimo Noticia, de klaagbrief van de redactie, dat de “Makamba” Dick Drayer de grote boosdoener is omdat Ultimo Noticia veroordeeld was om Dick Drayer een ton te betalen voor foto’s die door hen zijn geplaatst zonder zijn toestemming. Natuurlijk is die vonnis de reden waarom Ultimo Noticia waarschijnlijk over de kop zal gaan en weer een stel mensen hun baan kwijt zullen raken omdat zij dat niet kunnen betalen.

Maar het is niet de eerste keer dat de krant foto’s van anderen plaatst zonder te vragen of ervoor te betalen of de bron te noemen, want Caroline Castendijk is daar ook het slachtoffer van geworden en hebben ze, nadat zij hen er op heeft aangewezen, die foto gauw weer weggehaald, dus het schijnt daar de norm te zijn.

Eerst reageerden ze met “Dick Drayer krijgt geen cent van ons!”, maar ik geloof dat hun advocaat hen erop heeft gewezen dat met dat vonnis Dick waarschijnlijk de nieuwe eigenaar zal worden van die krant en dat ze beter een toontje lager kunnen gaan zingen, wil de directeur nog een baan hebben als Dick daar de eigenaar van wordt.

Dus gaan ze de, zo bekende, rassenkaart spelen en zeggen ze nu dat het hof liegt en dat de “Makamba” Dick Drayer de schuldige zal zijn dat er morgen alle werknemers op straat zullen staan en dat het zo zielig is en weet ik wat allemaal nog meer.

Nee, heren, het ligt daar niet aan, het ligt aan de arrogantie van de directie die ondanks gewaarschuwd te zijn om zijn foto’s niet te gebruiken en ondanks de bereidwilligheid om alsnog tot een akkoord te komen, toch doorgaan totdat het op een rechtszaak uit liep en zij verloren hebben en zich nu pas realiseren wat de consequenties zullen zijn voor het voortbestaan van de krant.

En nu dat het serieus wordt gaan ze op de emoties van het volk spelen om de boel nog te redden en natuurlijk krijgen ze de domme, ongeschoolde, boordevol minderwaardigheidscomplexen fanatici mee, precies wat de vakbonden op dit ogenblik ook doen.

Ik weet zeker dat Dick Drayer nooit de bedoeling had of heeft om de krant te sluiten maar men moet zijn werk ook respecteren en het is duidelijk dat, dat niet hoog in de vaandel van de krant staat omdat zij misschien denken omdat ze groot zijn zij de rechten van anderen kunnen vertrappen en toen kwamen ze van een koude kermis thuis en lopen nou te jammeren en de vinger alle kanten uit wijzen behalve naar zichzelf.

Typisch Curaçaosch gedrag het mes heeft mij gesneden en de “Makambas” zijn altijd een goede reden om alles wat fout gaat, de schuld te geven.

Voorbeeld hiervan is onze grote misdadiger Gerrit Schotte die gaf de “Makambas” ook de schuld toen de RST zijn huis binnen viel, het was een complot natuurlijk een samenzwering want ik heb niets gedaan en ben zielig. Laat me daar nog een paar traantjes laten en alle oma’s geloven mij.

Ultimo Noticia heeft de risico genomen ondanks dat ze gewaarschuwd waren en moeten nu op de blaren zitten en lopen een grote kans dat de krant failliet gaat omdat het al een hele tijd niet zo lekker draaide en ze toch in de put zaten en nu gooit Dick de deksel op de put.

Ik blijf lachen op deze klip want het mes heeft hun gesneden en nou zijn ze aan het bloeden maar het is hun schuld niet maar van die “Makamba” Dick Drayer!

Arthur Donker

Naschrift KKC

Ultimo Noticia over auteursrechtenvonnis Dick Drayer | Abuso di poder!

8 Reacties op “Blog Arthur Donker | Arrogantie komt voor de val

 1. Abraham Mossel

  Wat zijn de zakkenvullers de gebroeders ” de 4 Dalton’s,Gerrit de (roofvogel) Raaf, Peppie&Kokkie en Amparo Dos Santos toch stil de laatste tijd. Meestal als er hun een scheet dwars zit en er een reden is om wat kolen erbij op het vuur gegooid kan worden, staan zij te trappelen van ongeduld om met hun omgekochte mondy aanhang direct met protestborden de straat op te gaan , zodat het vuur tegen de macaba’s ff een hoger vlammetje krijgt. Alle protest actie’s die door de Vazal en hooft Troll Cova de tuinkabouter worden geregeld hebben een politiek doel. En daar heeft de bevolking aardig doorheen gekeken. Welke idioot steekt er nu een palmboom in de fik. waarschijnlijk de tuinkabouter zelf wel, zou er niet van op kijken.

 2. Ultimo Notisia beter bekend als Ultimo Mentira 😎

 3. Wie is of zijn de eigenaren van Ultimo Notisia??

 4. freedom loving

  Als Ultimo Noticia, een van de slechtste en meest onbetrouwbare kranten van Curaçao zou ophouden te bestaan is het waarschijnlijk een zegen voor het eiland. Een krant die enkel leugens verkoopt en het volk probeert op te hitsen. Ooit de grote “voorvechter” voor de Partido Demokrat en sinds die partij jaren terug min of meer ter ziele ging, ging men zich richten op allerlei mafioso partijtjes die er enkel op uit waren om onrust te stoken.

 5. @Joep, Tja in Nederland wordt je nu eenmaal heel snel voor racist uitgemaakt door een bepaald groepje. maarja hier is het altijd anders he!

 6. Laat Ultimo maar failliet gaan. Is toch een PS KFO MFK krantje die voornamelijk leugens verspreid.

  En nu zijn de rechters ook allemaal fout.. en dan dreigen dat er dingen kunnen gaan gebeuren..

 7. En ondertussen klaagt men in Nederland maar over het ‘vermeend’ racisme van de Nederlanders t.o.v. de gekleurde medemens.
  Na de reactie van Ultimo Noticia mogen we gerust stellen dat het racisme hier volledig van de andere kant komt. Het is verbazingwekkend dat er nog geen aangifte is gedaan tegen deze krant.

 8. Inderdaad weer de typische Curaçaose reactie: Het is niet onze schuld, het ligt aan anderen. Het eiland gaat nog eens kapot aan het maar niet willen nemen van de eigen verantwoordelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *