Blog Arthur Donker | Auto’s met het stuur rechts

Arthur Donker – lachen op deze klip

Zoals altijd laten we alles toe totdat het een probleem wordt en daarna legaliseren we het, zijn we gelijk van alle gezeur af. Dat was ook het geval met geïmporteerde auto’s met het stuur rechts.
Iemand had een gat in de markt gevonden en begon auto’s te importeren met het stuur rechts tegen spotgoedkope prijzen, weliswaar tweedehands maar ze waren in goede staat en mensen waren er zeer tevreden mee. Toen kwamen de klachten natuurlijk van de dealers die hun omzet zagen dalen, maar wel onderdelen in huis moesten hebben voor deze auto’s omdat zij de fabrikant vertegenwoordigen.
Iedereen wilde natuurlijk in z’n droomauto rijden en de Mercedessen, de Audi’s en Jaguars reden heel trots op onze wegen.

Eerst begonnen de klachten omdat ze volgens sommigen onveilig waren omdat je bijvoorbeeld bij het inhalen/passeren verder naar links moet uitwijken om te kijken of er tegenliggers aan komen, maar dat mocht de broek niet bollen; we reden trouwens in een dure wagen die wij voor een luttel bedrag hebben gekocht.

Alles ging goed totdat de auto verzekerd moest worden, toen werden er ook premies gevraagd van dure Jaguars en Audi’s en Mercedessen, maar dat hadden de mensen er niet voor over.

Een poos later begon de ellende. De auto ging stuk en had bijvoorbeeld een nieuwe uitlaat nodig en dus ging men naar de dealer. Die vroeg natuurlijk het volle pond van de dure auto en een uitlaat voor een Mercedes kostte bijvoorbeeld 2.000 gulden, maar daar hadden ze niet op gerekend; dat een uitlaat al bijna 50 procent van de kosten van de auto zou bedragen, of een achteruitkijkspiegel voor een Mercedes 700 piek zou kosten.

Dus kozen ze eieren voor hun geld en lieten de auto staan bij de garages, wachtend op betere tijden. Gevolg is dat er nou een paar honderd auto’s als duiventillen worden gebruikt omdat er niets gedaan wordt om de wagen te repareren aangezien de eigenaar de kosten niet kan betalen.

En dan hebben we het niet over de drive thru bij McDonald’s of bij de bank, dat ze dan moeten uitstappen om hun orders te plaatsen; ik zie dat al voor me.
Onze fout is, zoals met meerdere domme beslissingen, we laten alles toe totdat het een probleem wordt. Dan gaan we er wat aan doen, maar dan is het al te laat.
Wat is de volgende stap? Gaan we de drugs legaliseren of Netflix voor de parlementariërs betalen zodat ze tijdens de Statenvergaderingen naar ‘La Reina del Sur’ kunnen kijken?

Ik blijf écht lachen op deze klip!

Arthur Donker,

Curaçao

10 Reacties op “Blog Arthur Donker | Auto’s met het stuur rechts

 1. Beginnende bestuurders van autos met het stuur rechts kan je makkelijk herkennen. Als… ze richting aangeven dan doen ze dat met hun ruiten wissers.

 2. @Trots op Curacao, of je koopt een McLaren F1…. Stuur ook in het midden en achter 2 kuipstoeltjes.

 3. Trots op Curaçao

  @Daan Banaan, zo’n MHD wagen bestaat. Hele grote wielen, met een enorme laadbak. Wordt gebruikt in de bruinkool winning. Als je daarin zit heb je nergens last van. Je kijkt over alles heen en ben breed genoeg zodat iedereen uitwijkt. Bro, dan heb je aanzien! Daar zullen de andere payasos jaloers zijn.

  Maar wat nu als jou byside jaloers wordt?

 4. Is er geen beter compromis mogelijk? Bijvoorbeeld het stuur in het midden. Aan de ene kant de vrouw en aan de andere kant de byside. Dan is iedereen gelukkig.

 5. Ai ai de kleine man , de kleine man , de kleine man .
  De kleine man moet ook in een auto kunnen rijden .

 6. @ Marlon, helemaal gelijk. Nos ta payaso grandi.

 7. @Maurice: en nog beter een goede chauffeur in een LHD dan een goede in een RHD.

 8. Ik denk het niet alleen het goedkope gedoe een rol speelt.
  De payasos zagen rapido y furioso en dachten ik wil dat ook kopen en uitproberen. Een stuurwiel aan de rechterksnt.
  Nos hende nan si ta gran payasos. Y nos gobernante nan tambe ta paysos, pero un grado mas halto.

 9. Maak gewoon heel curaçao RHD, dan kan iedereen goedkoop een auto uit Japan halen en er enigsinds veilig mee rijden. Iedereen blij.

 10. Beter een goede chauffeur in een RHD dan een slechte in een LHD.

  Ik kom liever Arthur Donker in een RHD tegen dan Carlos Monk in een LHD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *