Blog Arthur Donker | Cur Inc.

Arthur Donker – lachen op deze klip

Dat onze ambtenarenapparaat niet draait is een feit waar wij niet om heen kunnen en dat weet iedereen. Telkens weer komt er iemand die de media af struint om een poging te doen om daar verandering in te brengen, echter zonder resultaat en dat weten ze van tevoren want nog steeds regeert de regering niet maar die zielige ambtenaar in dat kantoortje zonder ramen met die ene stempel die jij als investeerder nodig hebt om te kunnen beginnen.

Een voorbeeld hiervan is dat er duizenden aanvragen liggen te rotten bij FKP voor een volkswoning en dat er bij DROV/ROP duizenden aanvragen liggen te rotten voor een stukje erfpacht grond.

Dat werkt alleen maar illegaliteit en corruptie in de hand en een voorbeeld hiervan is al die stegen in Pietermaai die opeens “verdwenen” zijn, straat vol terrasjes op de trottoir zonder terras vergunning, 10.000 woningen die gebouwd zijn zonder bouwvergunning, een hele buurt ie gebouwd is zonder bouwvergunning en zo kunnen we wel door gaan.

Van de week was de voorzitter van de Kamer van Koophandel op de tv om te klagen over onze economie wat niet eens met zweepslagen vooruit te branden is en merkte op dat de reden waarom investeerders weg blijven is dat het traject om de nodige vergunningen te krijgen zo lang duurt, soms wel een jaar en dat dat versnelt moet worden zodat de investeerders zo gauw mogelijk aan de slag kunnen.

Helemaal mee eens daar moet niet alleen voor de investeerder maar ook voor de burgers gelden want dan kunnen we sneller aan het werk en onze carport af maken of ons week-end huisje bouwen.

Maar dat is niet de eerste keer dat ik die kreet hoor, dat hoor ik al decennia lang en iedereen weet waar de schoen wringt maar niemand doet er wat aan.
Jaren geleden hebben ze een “One Stop Shop” geopend voor investeerders en noemden ze het CURINC. Ze hadden een pracht kantoor in WTC met mooie chique leren stoelen en hele dure bureaus en natuurlijk hoorde daar een secretaresse bij met airbags waar General Motors jaloers op zou zijn.
Men zou het probleem van trage goedkeuring van de vergunningaanvragen oplossen door elke investeerder een project manager aan te wijzen die alle vergunningen voor de investeerder zou regelen om zo de projecten sneller te doen verlopen.

Men ging op reis (biz class natuurlijk) om investeerders aan te trekken en vloog de wereld rond en gingen ze zelfs naar Japan met een enorme delegatie om in Tokyo de shushi bars te invaderen.

Kwamen terug met allemaal mooie verhalen dat de reis heel erg succesvol was en dat het nou afwachten was op de investeerders. We wachten nog!

Maar dat mag de broek niet bollen want we gaan naar de volgende en reisden de andere kant uit, want we zijn naar het oosten gegaan en nu gaan we het westelijk halfrond af reizen.

Kwamen ze weer terug met diezelfde mooie verhalen.

Na een poos verdween CURINC omdat de resultaten weg bleven en het handen vol geld heeft gekost.

Daarna is er nog een poging gedaan om weer met zoiets te beginnen wat ook niet gelukt is want wat men zich niet realiseert is dat de regering regeert niet, maar dat manneke met die stempel in dat donker kantoortje die de investeerder nodig heeft om te kunnen werken, die bepaalt! En laten we eerlijk zijn die is zo gedemotiveerd het zal hem een wordt wezen of dat project komt of niet.

Ik blijf lachen op deze klip want nog steeds wil men de realiteit niet zien en staan ze raar te kijken dat de economie niet draait.

Arthur Donker

2 Reacties op “Blog Arthur Donker | Cur Inc.

  1. Arthur nos mes por .
    Nos bon yunan di korsou .

  2. Hopelijk leest Alvin Daal dit ook, het schoothondje van Suzy Romer, die op een never ending snoepreis langs alle landbouwbeurzen en medische congressen over de hele wereld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *