Blog Arthur Donker | De hypocriete musketiers

Arthur Donker – lachen op deze klip

De week voordat de Pride Week begon, liepen de ‘so called” pastoors of apostels of zelf benoemde afgezanten van God alle media af om te protesteren tegen dat “homofeest” omdat het tegen alle regels van de Bijbel in zou zijn en heeft er een, een hele nacht aan gewerkt om een relaas te schrijven als reactie op mijn stukje in de Knipselkrant.
De Amigoe gebruikt minder woorden in hun uitgave, allemaal omdat meneer per se wilde laten zien waar het in de Bijbel staat dat het niet mag en fout is en dat alle homos voor alle eeuwigheid in de hel terecht zouden komen.

Ze waren vergeten dat het thuis ook niet zo’n paradijselijke sfeer is waar alles volgens de Bijbelse regels loopt en dat men de grootste zonde thuis begaat maar dat men dat heel angstvallig geheim houdt, maar aangezien we op Curaçao wonen is niets geheim dus iedereen weet alles hier.

Maar toch liepen ze alle media af en klaagden steen en been en waarom? Omdat volgens hen twee mensen die van elkaar houden fout is en tegen alle regels van de Bijbel in, en dat een huwelijk tussen die twee ook niet mag al is het niets anders is dan een contract tussen twee mensen die van elkaar houden. dus moet dat met man en macht tegen gehouden worden.

En dat halen ze uit een boek waarin slangen praten, mensen op water lopen, ouders die hun kinderen opofferen voor een denkbeeldige God en vrouwen verkocht worden als vee. Doden die weer opstaan en vrolijk door gaan en een man die boos wordt en iedereen verzuipt, dus zijn regels zijn wet!
Maar nou komt de andere kant.

Ik zag net een presentatie van een Cubaanse groep die hun tenues lieten zien die ze met Carnaval gaan dragen en wat zie ik?

Allemaal half blote mannen en vrouwen die vrolijk dansen en springen wat je trouwens niet zag met de Pride Parade, alles wat je zag was netjes geklede, vrolijke lachende liefhebbende mensen die samen gelukkig waren.

Vorig jaar was er een groepje BLOTE vrouwen die met body paint versierd waren die rustig mee deden en NIEMAND ZEI WAT ook die “kerkleiders” niet.
Schijnbaar mag gelukkig zijn volgens de Bijbel niet!

Maar waar blijven die drie musketiers nou met hun regels en uitspraken uit de Bijbel, want Carnaval wordt nog steeds als een duivels feest beschouwt, trouwens sommige geloven beschouwen elk vorm van uiting van blijheid een zonde.
Maar nee in geen velden of wegen te bekennen dus selectief Bijbel spreuken gebruiken als het hun uit komt en het hun doel en overtuiging kan bevestigen maar niet als het grootste gedeelte van de bevolking pro carnaval is, al zeggen ze dat 90% van de bevolking goed katholiek is dus ook volgens de regels geen Carnaval hoort te vieren. Maar nou durven ze niet en gaan stiekem naar Telecuracao zitten kijken tijdens Carnaval want die halfblote mannen en vrouwen hebben toch iets!

Ik blijf lachen op deze klip telkens als ik iets van die drie musketiers in de krant lees, want dan denk ik wat een stelletje hypocrieten ook!

Arthur Donker

5 Reacties op “Blog Arthur Donker | De hypocriete musketiers

 1. Iedereen moet leven, ook de pastoor en de rest van de club-:) het circus moet in stand blijven.

 2. Fred Schiedam

  Bravo Arthur!! Om met de bekende Nederlandse cabaretier Fons Jansen te spreken: “Ik heb niets tegen God, wel tegen zijn grondpersoneel”.

 3. Beste Arthur, ik lees jou stukjes graag en een luis in de pels van dit hyphocriete eiland is welkom, ben het niet altijd met je eens maar meestal wel, dus ga hier nog lang mee door.
  Alleen het instituut wat je nu aanvalt is erg machtig, nog niet zo lang geleden zou je al op de brandstapel hebben gestaan, en ook in deze tijd loopt het vaak slecht af met mensen die de waarheid vertellen, ik zou ook maar uit de buurt van saudische ambassades blijven, voor de rest, mijn zegen heb je.

 4. En de “Good Christians” keuren alles goed. Incest, huiselijk geweld, drank,misbruik.
  Kwam jaren geleden in een katholieke gemeente (Weert) in Limburg te wonen. We woonden er nog maar een week. Komt de pastoor aan de deur. Vraagt de pastoor aan mijn ouders hoeveel kinderen er nog zullen komen. Waarom? Vraagt mijn vader. Pastoor antwoord dat 3 kinderen wel erg weing is. Mijn ouders antwoorden dat 3 meer dan genoeg is. Pastoor antwoord dat de kinderen geen kindren kunnen baren omdat het jongens zijn. Mijn ouders hadden 3 zonen en geen dochters.
  Bij het weggaan zegt de pastoor: weest vruchtbaar en vermenigvuldigt, teelt overvloedig voort op de aarde, en vermenigvuldigt op dezelve.
  Mijn vader had bijna de pastoor een stoot voor zijn kop gegeven, maar kon zich beheersen. Pastoor riep luidkeels: U bent een heiden”.
  Vader antwoordde: Beter een heiden dan een huichelaar.
  Dit alles speelde 10tallen jaren geleden, maar blijf mij altijd bij.
  In de huidige tijd zal er winig verandert zijn. Vooral hier op Curacao.

 5. Het is koste wat het kost een oude traditie in ere houden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *