Blog Arthur Donker | De realiteit begint aan de deur te kloppen

Arthur Donker – lachen op deze klip

Er zal waarschijnlijk geen ontslag vergoeding zijn voor het Isla personeel. De realiteit begint aan de deur te kloppen. Iedereen zag het aankomen alleen de vakbondslui moesten de werknemers een worteltje voorhouden en doen alsof ze alles al geregeld hadden en dus hebben ze de grote baas van PDVSA overgevlogen om de boel te sussen want als die wat zegt zal het wel waar zijn.

Nee hoor de Isla gaat niet weg, we blijven en er zijn zelfs twee volle tankers onderweg en alles is kits onder de rits. Mensen zagen zelfs de Vliegende Hollander voor de haven liggen.

Rhuggenaath is naar Washington gereisd om te proberen Trump over te halen om de sancties tegen PDVSA op te heffen, zodat wij door kunnen gaan.

Ik ken mensen die daar voor een aannemer werkten die al naar Holland zijn verhuisd omdat ze niet in de sprookjes van de vakbond-bonzen geloofden en die dus eieren voor hun geld kozen.

Eentje vertelde mij dat de werknemers van de isla al die tijd hoopten dat ze bij het sluiten van de Isla een vette cheque zouden krijgen waardoor ze eindelijk hun hypotheek, autolening konden afbetalen en zelfs wat geld over zouden houden om die snack bar of dat wip hokje in de tuin af te bouwen en nou is de kans groot is dat ze niets zullen krijgen.

Dat wordt natuurlijk niet in dank afgenomen en daar komen ze nu pas achter, nu dat het te laat is om plan B in te zetten want ze hebben niet eens een plan B.

Buiten al die ellende, mocht PDVSA failliet gaan, het moet eerst failliet gaan, dán pas hebben de werknemers recht op cesantia uitkering van de SVB, NIET als ze gewoon de deur sluiten en weglopen.
SVB houdt zijn hart vast want die heeft ook het geld niet om al die mensen uit te betalen.
Catch 22 dus.

De vakbond-bonzen zijn opeens in geen velden of wegen te bekennen en hebben een show poging gedaan om met de regering te gaan praten om te kijken of ze de lonen van de werknemers door konden betalen maar kregen nul op het rekest want er is gewoonweg geen geld, plus dat er bezuinigingsmaatregelen moeten komen, want “Nos Mes No Por” en Holland heeft ook “BASTA” gezegd.

Nou gaat zoals gewoonlijk dat vingertje alle kanten uit en zitten de vakbonden in hun miljoenen gebouw gezellig Venezolaanse koffie te drinken en nemen de telefoon niet op.

Met de nieuwe accijnsverhogingen en een legertje van 1000 ontslagen werknemers plus die van de toeleveringsbedrijven plus de 600 ambtenaren die weg moeten wordt het een wild west hier.

Ik ken mensen die al pistolen in huis hebben gehaald want die denken ook van straks komen ze mijn ijskast leeg plunderen.

Wij wisten het, we zagen het aankomen, deden niks om het te voorkomen en nu dat het voor onze neus staat kijken we de andere kant uit en roepen: “Si Dios Ke” en zelfs die kan ons niet helpen.

Ik blijf lachen op deze klip want ik ga wel op die andere klip zitten naast die berg karko schelpen.
Arthur Donker

4 Reacties op “Blog Arthur Donker | De realiteit begint aan de deur te kloppen

  1. @Dieee, Laat ze maar beginnen bij de heren politici.

  2. Misschien levert die zooi nog wat op op de oud ijzer markt? Dan kunnen de werknemers in ieder geval nog iets krijgen.
    Ik hou mijn hart vast, 1000+ werklozen zonder uitkering in een keer op straat. Een wapen is niet de oplossing, goede beveiliging wel.

  3. Prachtig, Arthur. De schroef precies in het juiste gaatje gedraaid. Chapeau!!

  4. Showroe di Emmastad

    Rusty pile wrinkled metal couplet to yesterday’s technology destined to crash-n-burn. ‘Nuff said!
    All proceed to the departure gate in an orderly fashion, please……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *