Blog Arthur Donker | DE X TEAM komt er aan Let Op!!

Arthur Donker – lachen op deze klip

Eindelijk wordt er wat gedaan aan het storten van vuil en troep op de openbare weg en ik applaudisseer dat, want het liep echt de spuigaten uit. Het begon echt te lopen nadat onze première fotografe Bea Moedt een foto op Facebook had geplaatst van de rotzooi wat voor de ingang van Landhuis Brievengat was gedeponeerd.

Dat was de start voor verschillende zogenaamde “foto Ops” van een scala van gedeputeerden en ministers en aanhangsels om daar een issue van te maken en zo weer zieltjes te winnen.

Er werd zwaar gedebatteerd, gediscussieerd en gefantaseerd en uiteindelijk kwamen ze met de………. X TEAM, die de boel gaat controleren en de zondaars zwaar beboeten. Geen grap!!

Volgens mij zal de hele team als hulpagenten van Politie moeten worden ingezworen anders mogen ze ook geen boetes uitdelen. Maar het begin is er en ik ben er reuze blij mee.

Toen ik de lijst van de verschillende overtredingen en de boetes te zien kreeg was mijn eerste reactie HUH???

Voorbeeld: Voor wildplassen of je behoefte doen op de openbare weg 100 gulden.
Ik kan alleen zeggen dat ze met Carnaval alleen al de Nationale schuld eruit kunnen halen Bingo!

Voorbeeld: Schade, hinder en overlast door een vuur aan te leggen 200 gulden.
Geld dat ook voor de grote vlam en de rook en stank van de Isla van de week?

Of zal deze dan gelden: Voor terrein verontreinigen (Isla asbest) waarbij de lucht (Isla) of terrein wordt verontreinigd 300 gulden

Valt dat witte poeder die de Isla zo mooi over ons heeft gestrooid ook daar onder of de groene aanslag waardoor onze huizen in waarden zakken en ons ziek maken ? Valt dat niet onder last of hinder?

Kijk, ik heb er geen moeite mee ik ben blij dat er regels en wetgeving is gekomen en dat ze zelfs drones krijgen om de zondaars op te sporen maar zoals vele andere goede intenties zoals de Beach Patrol, De Politur of die twee kerels in hun bootje die de hele dag verrot fruit uit de haven moesten vissen a raison van 30.000 gulden per maand, of de Beach Clean Up van Hakim en Gerrit Schotte dat tot vandaag niemand ooit een persoon heeft gezien met een hark op een strand, of misschien de twee mensen die 2 jaar lang in een pick-up hebben gereden die voor de zogenaamde “Leerplicht” werkten, die op spijbelaars moesten jagen, maar nooit iemand ze heeft verteld wat ze moesten doen of wat de sancties waren. Dat waren ook goede bedoelingen die handen vol geld hebben gekost.

Ik kan mij nog herinneren dat dit niet de eerste poging is om die “porko’s” te pakken want jaren geleden had de Kamer van Koophandel ook zo’n campagne wat “Ban Changa e Porko” heette en kon je stickers kopen als steun voor de campagne. Ik zie nog iemand de achterkant van de sticker er af halen en die op de grond gooien en zo de sticker op z’n auto plakken. Toen dacht ik ook, met deze mensen kan je geen oorlog winnen.

Dus neem mij niet kwalijk dat ik daar mijn twijfels in heb maar wil ze best “the benefit of the doubt” geven en hoop echt dat ze zullen slagen want het loopt écht de spuigaten uit.

Naar mijns inziens moeten we de jeugd bewust maken want de ouderen zijn zo vastgeroest die kan je niks meer leren want tot aan hun hek zien ze als hun verantwoordelijkheid en daarbuiten is het een probleem van de Gobierno en niet van hen.

Ik blijf lachen op deze klip want ik heb nog nooit iemand gezien die naar de stad rent om een boete te betalen dus daar heb ik ook een hard hoofd in maar ja wie weet misschien vergis ik mij want hier heb je alleen een probleem als je “toevallig” aangehouden wordt en je een bekeuring uit hebt staan dat je gelijk de bak in kan gaan als je niet direct betaalt. Dus laat staan als je een boete hebt omdat de buren gingen klagen over de stank van jouw Barbecue!

Good luck X TEAM!

Arthur Donker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *