Blog Arthur Donker | De zielige PS

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Nadat SMOC jaren lang rechtszaken heeft gevoerd tegen de regering om de luchtvervuiling van de Isla aan te pakken en ze te dwingen om zich te houden aan de gemaakte afspraken, nu pas komt er beweging in de Tweede Kamer in Nederland die nu ook inziet dat er inderdaad een schending is van de mensenrechten van de bewoners onder de rook.

En nu pas zien ze in, dat de regering al die tijd mensenlevens heeft opgeofferd om de Isla en de PDVSA te beschermen en zullen we het maar niet hebben over de miljoenen aan ziektekosten die directe gevolgen zijn van de nalatigheid van de regering en de luchtvervuiling van de Isla.

De Isla lapt alles aan hun laars want ze weten dat ze de regering in hun zak hebben en zij kunnen doen en laten waar ze zin in hebben en dat bij hun alleen maar de “bottom line” telt en de rest niet!

En nu komt PS schreeuwen dat Nederland maar eerst de rotzooi die Shell achtergelaten heeft, moet opruimen en om daar kracht bij te zetten halen ze Nigeria aan, het aardbevingsgevaar in Groningen door de gasboringen daar, en nog meer insinuaties die nergens op slaan en eindigen ze met “Nederland moet eerst beginnen met de eigen vervuiling op te ruimen voordat het kan wijzen naar andere landen”.

Waar dat op slaat mag Joost weten. De PDVSA en de Isla worden angstvallig verzwegen in de brief van de PS, want laten we eerlijk zijn de Shell is al 30 jaar weg en de luchtvervuiling is alleen maar toegenomen NADAT de PDVSA de raffinaderij heeft overgenomen en NEEMT NOG STEEDS MAANDELIJKS TOE!

Vorige maand moesten de leerlingen van de Juan Pablo Duarte school twee dagen naar huis vanwege de stank, de rook en de ziekmakende rotte eieren lucht dat kwam niet van de Shell. Daarvoor moeten 3000 school kinderen van de MIL en de Ellis school en nog een die ook onder de rook zitten, ook naar huis vanwege de ziekmakende lucht en rook. Dat was ook niet de Shell. De lek wat de historische zoutpannen van Jan Kok voor de volgende honderd jaar finaal verwoest heeft was ook geen werk van de Shell.

Zoals altijd als je iets te verbergen hebt of wil verdoezelen of de aandacht daarvan weg wil halen moet je de rassenkaart spelen en de vinger naar het koloniaal verleden wijzen dan zit je altijd veilig want je speelt in op de minderwaardigheid complexen hier die zo diep geworteld zijn dat je gegarandeerd bent van een groepje die je zal volgen en die, in het geval van de PS, hard nodig is voor de volgende verkiezingen omdat zij hun geloofwaardigheid totaal verloren hebben.

Als we toch naar het verleden gaan wijzen heeft de PS nou niet bepaald een vlekkeloze groep respectabele figuren in hun achterban zitten laten we eerlijk zijn, hoeveel ministers van onderwijs hebben we gehad, die ook zulk goed werk hebben geleverd, met het gevolg dat we tot de dag van vandaag in de rotzooi zitten?

What about onze vertegenwoordigster in den Haag die ons niet alleen als land, maar ook ons als Curaçaoënaar voor schut zet? Ik kan zo wel doorgaan en de vinger ook de kant van de PS uit laten gaan maar daar kom ik papier te kort voor.

Feit is dat de Isla zich aan geen enkele regel houdt qua luchtvervuiling en ondanks alle bewijzen zij nog steeds laten zien dat ze deze regering in hun zak hebben zitten omdat onze regeerders nog steeds spiegeltjes en kraaltjes aannemen net zoals ze dat deden toen de eerste ontdekkingsreizigers hier aan land kwamen. We moeten een keer ophouden en wat gaan doen, want de boel stil houden kan niet meer en moet nu spijkers met koppen geslagen worden want, de toekomst van PDVSA ziet er nou niet bepaald rooskleurig uit en we hebben geen plan “B” voor het geval zij morgen de stekker eruit trekken.

Ik blijf lachen op deze klip, je koopt iets van mij en 30 jaar later kom je klagen dat wat je gekocht heb niet goed is en wil je dat ik het ga repareren.

Grow up! En neem de verantwoordelijkheid voor het volk wat jou gekozen heeft!

Arthur Donker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *