Blog Arthur Donker | Domme beslissingen

Arthur Donker – lachen op deze klip

De Douane heeft net de nieuwe accijnzen gepubliceerd en ik moet eerlijk zeggen dat ik achterover viel en gelijk dacht wie heeft weer zo’n domme beslissing genomen?? Ik dacht dat wij allemaal mensen met titels benoemden op posities waar ze wat voor het eiland kunnen betekenen en onze toekomst wat fleuriger kunnen maken. Blijkt dat een titel van ING betekent In Nederland Geweest.

Ik kreeg van een importeur een uitleg van wat de prijzen zullen gaan worden en dacht gelijk Johnnie Walker zal mij maar voorbij lopen want dat ga ik niet voor een fles whisky betalen want ik kan dat kan bruintje gewoonweg niet trekken.

Wat gaan we krijgen?

Selikor gaat van 20 naar 35 piek, en dat terwijl 60% van de bevolking onder het minimumloon verdient dacht je nou écht dat ze dat gaan betalen die houden gelijk op.

Mensen gaan hun tuinvuil niet meer naar Malpais brengen omdat dat ook duurder is geworden dus dumpen we die bij de eerste de beste Divi Divi boom. Wat ga je doen met de mensen die de kliko’s niet meer betalen beslag leggen op hun matras?

Al die penshionados en onderstand trekkers die van een aalmoes (want dat is het) moeten leven denk je écht dat ze dat gaan betalen?

Drank: De drankprijzen moeten verhoogd worden, dus de Horeca gaat zichzelf uit de markt prijzen omdat niemand 10 piek voor een biertje of 15 piek of meer voor een Gin Tonic gaat betalen dus minder omzet dus minder personeel nodig. Meer onderstand trekkers.

Als deze mensen denken dat de regering meer inkomsten zal genereren, zullen ze van een koude kermis thuis komen omdat de koopkracht zal niet hetzelfde blijven omdat men minder gaat besteden dus minder belastingen.

Drank smokkel:Een optie wat heel veel geld op kan brengen is smokkel van drank vanuit Bonaire (Die hebben die verhogingen niet) naar Curaçao en als het effe kan nemen we gelijk een kilootje Coke mee om de boel wat op te vrolijken.

We hebben altijd drank gesmokkeld, we gingen zogenaamd met een hele bootlading drank naar Venezuela en voerden naar een of ander baaitje op Banda Bow in plaats van naar Venezuela waar het overgeheveld werd in trucks en kwamen terug zonder invoerrechten te betalen en werden die in de kleine toko’s tegen de normale prijzen verkocht. Dat was ook al niet de bedoeling dus daar verliest de staatskas ook een heleboel

Volgende week zullen mensen voor verassingen komen te staan en als een gek naar Shon Fia of die mensen die bonnen van 10 maanden uitgeven tegen 300% rente om alles voor de kerst binnen te halen.

Criminaliteit: En dan moeten we niet de criminaliteit vergeten want men wil ook alles nieuw voor de kerst dus meer overvallen en ellende en toeristen die wegblijven omdat het te gevaarlijk word.

Oud & Nieuw: Laten we de prijzen van het vuurwerk niet vergeten waar wij zoveel bijgeloof aan hechten om “Fuku” met oud en nieuw weg te jagen, dat zal ook niet meer gaan en zal die “Fuku” maar nog een jaartje moeten wachten. Minder import minder invoerrechten.

Maar, Rhuggenaath die lacht zich rot want alle kritiek wat op hem afkomt, wijst hij met zijn vingertje naar Nederland en schuift zoals een goede Curaçaoënaar alle verantwoordelijkheid naar iemand anders als het fout gaat, zelfs naar God toe “Si Dios ke”

Arthur Donker

10 Reacties op “Blog Arthur Donker | Domme beslissingen

 1. Goede zaak, die verhoging van Selikor. Wacht maar tot dat ze het echt niet meer aankunnen met die 20 gulden, dan is heel het eiland een grote afval bende binnen een week. Moet je dan de bevolking eens horen. Dat het wordt afgestemd op wie het wel en niet kunnen betalen zou beter zijn.
  En qua drank maakt het waarschijnlijk niet veel uit. Er wordt toch wel genoeg gezopen op dit eiland ongeacht de prijs.

 2. Curacao revisited

  ik vind het ook een slecht idee om de Selikor tarieven van 20 naar 35 gulden te verhogen: de drechis en hendes van deze wereld zullen dit als excuus gebruiken om hun afval te dumpen en vervolgens iemand anders (Nederland, de Chinezen, crisis Venezuela) de schuld te geven

 3. In Nederland betaal je veel meer.
  In Nederland wordt er ook véél meer gedaan aan het scheiden van afval, milieubewuste afvalrecyclatie, -verwerking en naleving van de vuil- en afvalwetgeving!

 4. By the way, in Ned betaal je veeeeel meer. Op basis van de WOZ. En dat kan hoog oplopen.

  In Nederland verdien je ook veel meer salaris Marlon!

 5. @ Ger,

  Het rollend materiaal wordt goed onderhouden, daar ligt het probleem niet. Het wordt gewoon gesloopt door het personeel dat niet weet om te gaan met het rollend materieel.
  Is het echt noodzakelijk om vol gas van het ene huis naar het andere huis te gaan ?
  Is het noodzakelijk om 100 km/u te rijden van Malpais naar de buurt waar je het vuil moet ophalen ?
  Is het noodzakelijk om als een complete zot tekeer te gaan met het mechanisme waarmee de kliko’s worden opgetild ?

  Wanneer Selikor eens wat beter op het personeel gaat letten en wat meer discipline bijbrengt dan rijden alle wagens gewoon zoals gepland. Het is gewoon weer het gedrag van ongemotiveerd personeel. En donder allemaal op wanneer je nu komt met het argument dat ze beter betaald moeten worden. Wil je niet werken voor het bedrag waarvoor je bent aangenomen………….dan ga je weg en ga je een andere baan zoeken, maar je gaat niet het materieel van de werkgever slopen omdat je ongemotiveerd bent.

  En het incasseren van de betalingen ? Zolang dat optioneel blijft zal Selikor altijd tekorten blijven houden.

 6. Verhoging van de tarieven van Selikor zat al lang aan te komen.
  Ik vind het vreemd dat het niet eerder gebeurde.
  Vlgs mij hanteerde Selikor een tarief van 20,- meer dan 20 jaar.
  Nou dat is lang. En vergeet niet dat ouderen niets betalen.
  20,- zou de kosten van Selikor nooit kunnen dekken.

  Maar men de tarieven jaarlijks kunnen verhogen ipv bijna 100% in een keer.

  By the way, in Ned betaal je veeeeel meer. Op basis van de WOZ. En dat kan hoog oplopen.

 7. Selikor,
  Blijkbaar heeft niemand er aan gedacht dat het rollend matereel van Selikor om de zoveel tijd kapot is. Dit betekend een achterstand in het huisvuil ophaal. Natuurlijk moet dit ingehaald worden dus werken de huisvuilophalers ‘s avonds en in het weekend tegen een loon, inclusief overwerktoeslag! ‘s Avonds tot negen uur 125% en na negenen 150%.
  In het weekend, dus op zondagen is dit 200%.
  Hoezo kostenbesparend?
  Als men her rollend materieel goed zou onderhouden hoefde dit niet. Maar ja, onder de boom is het koeler natuurlijk!

 8. Selikor gaat van 20 naar 35 piek, Ik dacht dat ze bij Selikor niet op een gulden of meer neerkijken.

  De vrachtwagen bestuurders hebben normaal gesproken een pauze van een uur en dan laten ze altijd de motor een uur lang doordraaien met een stilstaande wagen.

  Over kosten besparing hebben ze bij Selikor geen kaas gegeten, al die volgevreten ambtenaren kunnen daar niet op komen?

 9. Arthur er is precies uitgelegd waarom selikor meer geld moet hebben. Maar het zou chic zijn als er iets aan de salarissen van de ceo’s gedaan wordt. De drinkebroer c monk drinkt gewoon door.

 10. Dit valt toch onder Gijsbertha… die heeft zijn eigen dochter aangesteld als adviseur..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *