Blog Arthur Donker | Één grote corrupte zooi!

Arthur Donker – lachen op deze klip

De laaatste paar dagen is de media erg druk met de ontwikkelingen rond Baoase of ze wél of geen vergunning hebben of er wél of geen recht van overpad hier geldt, of de nodige vergunningen wél of niet in huis waren voordat ze begonnen te bouwen, of dat ze achteraf gauw afgegeven werden nadat Judas Koko het hek had opengebroken.

Dus madam Zita Leito riep gauw in paniek een persconferentie bijeen, om duidelijk uitleg te geven dat er geen hokus pokus handelingen waren, alleen om erachter te komen dat een lokaal dagblad allemaal gaten prikte in haar presentatie en de onregelmatigheden naar voren bracht.
OOPS foutje!

Ik heb als ik mij niet vergis al vorig jaar over dat geval van landje pik door die mensen naar voren gebracht en werd ik gelijk uitgenodigt om persoonlijk te komen kijken naar alle vergunningen.

Het leuke is dat dit is maar EEN geval, de hele zuidkust is één grote landje pik club van Seaquarium tot aan Marichi heeft iedereen door de jaren heen zich op een of andere manier schuldig gemaakt aan landje pik, of het nou is een eilandje bouwen is of een “breakwater’ of een privé strand aan leggen of rotsblokken in zee te mikken en bakken zand er tussen te gooien en dat als stadsstrand te verkopen, of dure appartementen bouwen op gedempt terrein of een steigertje aanleggen,

Ze hebben het ALLEMAAL gedaan!

Jarenlang hebben we geklaagd over st.Tropez die zonder een bouwvergunning toch een horecabedrijf draait, dat ze daar een gebouw hebben neer gezet en zelfs de helft van de troitoir hebben meegenomen en NIEMAND deed daar wat aan, laten we het maar niet hebben over de gestolen stegen in Pietermaai die gebruikt worden als privé garages waar de dure SUV’s veilig geparkeerd staan achter grote hekken.

Erger nog, dat ze zo ver gaan om de regering te overtuigen dat ze kustversterking nodig hebben voor hun stadsstrand omdat er grof weer zou komen om dus zo hun terrein te vergroten op onze kosten gratis por nada!

What about een restaurant gebouwd op openbaar terrein en NIEMAND doet er wat aan.

Of een compleet appartementencomplex wat zonder bouwvergunning is gebouwd wat door een rechter is bepaald dat dat ding gesloopt moet worden maar dat Suzy Camelia Romer dat niet DURFT te doen en een commissie in het leven heeft geroepen om de situatie te bestuderen, AL TWEE JAAR LANG!

Door de jaren heen zijn minsiters Balborda en Whiteman wezen kijken geflankeerd door ja knikkende ambtenaren met meetlinten en clip boards inclusief een legertje persfotografen en stonden ze te poseren met de paar bewoners die er nog over zijn.

Maar o wee als je een car port wil bouwen! Wat je allemaal nodig moet hebben volgens de ROP om een dingetje van drie vierkante meter wat je met een stel vrienden tijdens een week-end neer kan zetten en deze mensen zetten een joekel van een gebouw neer en NIEMAND komt kijken of stelt vragen ?

Laten we naar dat Giro gebouw tegenover Mensing’s kijken. Dat ding was twee verdieping te hoog en mochten niet verder gaan, en toch kregen ze de nodige vergunningen achteraf!

Of een bed & breakfast op Banda Bow met drie bouwstops die doodleuk door gaat en daar boven op nog een stuk terrein pikt om een parkeerplaats te maken wordt geopend door Steven Martina himself.

Maar een vrouwtje met haar minimum loon die maandelijks 100 blokken koopt om haar eigen huisje te bouwen wordt gelijk gesloopt omdat ze geen bouwvergunning heeft.

Meten we met twee maten?? Wat denken jullie zelf??

En we maken ons druk om een hek wat vernield wordt? Zo te zien hebben we grotere problemen.

Ik blijf lachen op deze klip want we heffen een glas, nemen een hap, doen een plas en alles blijft zoals het was.

Arthur Donker

Naschrift KKC

AD | ‘Alle stranden moeten vrij toegankelijk’

3 Reacties op “Blog Arthur Donker | Één grote corrupte zooi!

 1. De ministers en hoge ambtenaren staan blijkbaar boven de wet.Er wordt niet alleen met verschillende maten gemeten maar ook de nodige spanningen en rassenhaat worden gecreerd met alle consequenties.
  Het gedupeerde bevolking die steeds geen gehoor krijgt voor hun klachten zullen als het niet goed schikts dan kwaadschikts,want ze zijn ten einde raad.
  Vroeg of laat krijg je de vlam in de pan.

 2. Dwaaas

 3. Volledig gelijk Arthur.
  Blijf vooral dit soort zaken aan de kaak stellen en onze Ministers erop wijzen dat ze onderdeel zijn van het probleem.
  Allemaal ad-hoc reacties zonder enig beleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *