Blog Arthur Donker | Een kat in nood maakt rare sprongen!

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Isla en PDVSA zijn aan het beraadslagen of ze wel of niet een rechtszaak tegen SMOC gaan beginnen vanwege laster en aantasting van hun goede naam. (Ja, ik lag ook in een deuk toen ik dat hoorde). Toen ik dat berichtje vanmorgen las dacht ik gelijk, deze mensen hebben geen excuses meer om onder de lawine van kritiek van alle kanten uit te komen en gaan nou proberen niet alleen de SMOC, maar alles en iedereen die hun bekritiseert, de mond te snoeren en waar hebben we dat eerder gezien, dat kritiek in de media niet getolereerd wordt? Juist! In Venezuela!!!

Alle radio- en televisie stations die ooit de regering hebben bekritiseerd zijn weg getiranniseerd en zijn alleen maar de ja knikkers overgebleven die de kont van president Maduro kussen.

Hier doen ze het beter, ze geven bepaalde radiostations een berg reclame zo lang ze alleen maar positieve berichten weergeven van een bepaalde partij en dat kan oplopen tot 200.000 gulden aan reclame inkomsten per jaar.

PDVSA die allang op zijn gat ligt omdat hun eigen mensen het helemaal leeggeroofd hebben wil niet meer bekritiseerd worden als zijnde de grootste lucht- en watervervuiler van deze mooie klip. Dagelijks worden wij, die onder de rook wonen en werken, gebombardeerd met giftige stoffen en kunnen geen kant uit omdat zelfs de regering ons niet meer beschermt.

Wat doe je dan, je gaat de media opzoeken en wat gebeurt er? Het gaat klachten regenen, want dan blijkt opeens dat jouw klacht maar een druppel in de grote emmer blijkt te zijn.

* De Nederlandse defensie hebben hun mensen uit Julianadorp weggehaald vanwege de rook, stank en giftige witte poeder.

* De huizen op Blue Bay dalen in waarde en zijn bijna onverkoopbaar geworden vanwege de luchtvervuiling.

* Scholen onder de rook moeten regelmatig sluiten vanwege de stank en ziekmakende rook.

* De kosten van de gezondheidszorg voor de inwoners die onder de rook wonen is enorm.

* De schade aan de mensen en eigendommen door de giftige groene smurrie en de witte poeder is nooit berekend of bekend gemaakt en liegt de regering over wel of niet een contract is getekend voor het onderzoek hier van.

* Tegenwoordig vind men groene smurrie op wandmeubels in huizen, dus kan je je voorstellen wat wij inademen.

* Gebouwen onder de rook en in de buurt van de raffinaderij roesten weg door de zure lucht, bewijs hiervan is de vangrail op de Nijlweg vergeleken met de vangrails op de rest van de wegen op Curaçao.

* We zullen het maar niet hebben over de milieuramp van Jan Kok want daar zijn we nog steeds niet uit.

* Of de hele zuidkust van Curaçao die onder de olie zit en tot vandaag aan de dag de Isla beweert dat de olie van een voorbij varende tanker was, al was er in geen velden of wegen een tanker te vinden en luchtfoto’s duidelijk aantoonden dat de olie uit de haven kwam.

* De meetstations die maandelijks duidelijk wijzen dat er overschrijding is van de wereld normen die zelfs door de regering verzwegen worden.

* Een milieudienst die niet functioneert omdat ze duidelijk niets te zeggen hebben en nooit van hun leven sancties op kunnen leggen omdat de minister PDVSA een hand boven hun hoofd houdt.

* Asbest wat zo maar in de open lucht neergegooid wordt die schadelijk is voor de gezondheid van de mensen die onder de rook wonen, werken en naar school gaan.

* Of zullen we het hebben over de klachten van de toeristen in de hotels rond Piscaderabaai?

* Volgens een enquête van de CBS blijkt dat 83.1 % van de bevolking die onder de rook woont last heeft van de stankoverlast willen jullie die ook allemaal gaan aanklagen?

En jullie willen de SMOC, Stop Isla Now, Clean Air Curaçao, en ons simpele burgers die durven te klagen onze mond snoeren?

Wij blijven klagen, dat hebben jullie al gemerkt, we worden ook elke dag sterker en jullie hebben nu geen excuses meer en zitten met je rug tegen de muur en kunnen het licht aan het eind van de tunnel niet eens zien omdat de BOO voor de zoveelste keer is uitgevallen.

Ik blijf lachen op deze klip want, deze jongens denken dat ze in Venezuela zijn en zomaar mensen hun mond kunnen snoeren, sorry maar wij hier op deze kleine klip kennen ECHTE democratie en het zal jullie niet lukken ons te stoppen, good luck!

Arthur Donker

Een Reactie op “Blog Arthur Donker | Een kat in nood maakt rare sprongen!

  1. +1 !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *