Blog Arthur Donker | Efficientie Curacao style

Arthur Donker – lachen op deze klip

Een vriendin van mij ging naar Kranshi om als goede burger haar adreswijziging door te geven. Belde ze mij, gierend van de lach op en had ik moeite om te verstaan wat ze zei en dacht eerst dat ze overvallen werd door een lid van Clini Clowns en moest even wachten totdat ze weer bedaard was voordat ze kon vertellen wat er gebeurd was.
Bij Kranshi konden ze haar adreswijziging namelijk niet verwerken omdat haar nieuwe straatnaam niet in hun computers voorkwam, wat op zich een raadsel is want die straat bestaat al decennia lang en dan vraag je je af hoe de rest van de buren dat gedaan hebben.

Toen ze vroeg wat de oplossing was viel niet alleen haar mond open maar zakte haar broek ook af en aangezien dat hier als een grote taboe beschouwd wordt heeft ze die maar gauw weer over d’r kontje getrokken.

Ze moet namelijk naar de ROP (voorheen DROV) om de wijziging daar door te geven, daar moet ze een formulier invullen, dan zou ze later opgebeld worden (alsof dat ooit gebeurt) om dat zelfde formuliertje op te gaan halen tegen betaling van 12.50 om die naar de Kranshi te brengen zodat ze haar adreswijziging in hun computers kunnen stoppen.

Toen ze mij dat vertelde viel niet alleen mijn mond open maar begon mijn broek ook af te zakken wat gelukkig geremd werd door de grote hoeveelheid knopen die ik in plaats van een rits had.

Zij heeft het nog sportief opgenomen en schreef het af als zijnde de charme van Curaçao maar als je het goed bekijkt dan snap je waarom een groot gedeelte van de stembiljetten nooit op het goede adres terecht komen en men niet weet wie waar zit.

Dus nou moet ze vrij gaan nemen om dat te gaan regelen zodat de rekeningen van Aqualectra niet verloren gaan en de belasting dienst haar ook weet te vinden.

Ik zweer het op Curaçao en in de hemel is alles mogelijk, ook dat de burgers het werk van de ambtenaren moeten doen!

Ik blijf lachen op deze klip cos serio!!

Arthur Donker

4 Reacties op “Blog Arthur Donker | Efficientie Curacao style

 1. aan de post die ik ontvang blijkt dat wij 3 straatnamen hebben voor dezelfde locatie. bij het invoeren van de nieuwe nummeraanduiding had gelijk de juiste straat naam vermeld kunnen worden.
  ook ik blijf lachen

 2. Daan Banaan

  Hetzelfde meegemaakt onlangs. Overigens krijg je voor de 12,50 wel een huisnummer. Dat is geen overbodige luxe, want de meeste huizen hier hebben geen nummeraanduiding.
  Ik heb alleen geen idee waarom een burger dit soort handelingen moet doen. Dat klinkt niet erg logisch. Het zou beter zijn dat de overheid zelf controleert of het adres wel bestaat en de persoon ook daadwerkelijk op het adres woont.
  Geen wonder dat de meeste burgers hun adres nooit wijzigen (tenzij ze van plan zijn te stemmen).

 3. Ik heb alleen maar goede ervaringen met Kraanchi de laatste jaren. Voor wat betreft vriendelijkheid, wachttijden en system (op afspraak) is het enorm verbeterd ten opzichte van het k*tkantoor dat het vroeger was.

  En dat straatnamen niet in het systeem voorkomen is logisch. Niet alleen DROV maakt fouten, ook verzinnen projectontwikkelaars en burgers zelf straatnamen die uiteraard in geen enkel systeem voorkomen of via procedures vastgelegd worden.

  Geef de schuld dus niet aan Kraanchi.

  Overigens moeten we ophouden met het noemen van straten naar dubieuze politici (Helmin Wiels) en sporters met strafblad (Andrew Jones). Of is het dat we geen Yu di Korsow meer hebben die clean zijn en waarnaar we een straat kunnen noemen?

  Al wordt Schottegaatweg binnenkort, na uitspraak van de Hoge Raad, wel waarheid.En kan Andrewjone-slaan (die sloeg zijn vrouw in elkaar) ook wel?

 4. Klopt, heb precies hetzelfde mee gemaakt . Adres was niet bekend en kon me dus niet inschrijven bij Kranchi. Kreeg echter wel belastingaanslagen op dat adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *