Blog Arthur Donker | Het rookgordijn van Ben Whiteman

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Sla ik de krant open staat er “Babystapjes in milieubesparing” en vervolgens “Premier Ben Whiteman is in afwachting van een concept van een wetenschappelijk instituut dat in samenwerking met de Technische Universiteit Twente bezig is met de ontwikkeling van een installatie waarmee Ethanol gewonnen kan worden uit koolstofmonoxide”

Dat zei meneer Whiteman in de Centrale Commissie vergadering die ging over de effecten van klimaatverandering op Curaçao.

Ik dacht zal ik lachen of huilen want deze man is bezig een rookgordijn op te werpen om de echte problemen de wij met de Isla, Cru, BOO, PDVSA en nu de internationale negatieve berichten over het asfaltmeer te verdoezelen.

En dat juist op Earth Day.

Dus wij kunnen binnenkort weer een rapport verwachten wat in de la verdwijnt want zolang we maar kunnen doen alsof we goed bezig zijn, kunnen we het tot september uitzingen en kan het ons daarna geen bal schelen.

Heel toevallig kreeg ik van de week een e mail van ene Peter van Cosburgh van Ecosystems in Alkmaar die allang bezig is om een oplossing te bieden voor ons luchtvervuiling probleem die zo reageerde toen we hem haarfijn uit hebben gelegd hoe en wat onze regering doet aan milieubeleid hier “Ziet er somber uit. Heel triest dat er (nog) niet wordt ingegrepen in deze milieuverwoestende situatie.” De man had een voorstel om te helpen met het probleem van de luchtvervuiling van de Isla maar stootte zijn hoofd steeds tegen een muur van onwilligheid en onverschilligheid.

Ongelooflijk dat wij mensen die ons willen helpen niet eens te woord willen staan, ik denk dat de redenen niet bepaald liggen in de loze verkiezingskreten van de verschillende partijen van “wij werken voor de toekomst van Curaçao” want dat ligt ver van de realiteit maar in het feit dat men niets begrijpt van de materie en wat de gevolgen kunnen zijn als wij zo doorgaan.

In Brazilië is er iemand die heeft een manier uitgevonden om zijn motorfiets op water te laten rijden, maar dat zou hier ook niet mogelijk zijn gezien water hier duurder is dan bier, ik zou gelijk dat brouwerijtje bij Granbeeuw veranderen in een pompstation.

Ze halen in Brazilië ook Ethanol uit mais kolven, maar dat zou hier ook niet kunnen omdat we die alleen maar zien tijdens de Seú optocht en dan nog heb je kans dat ze van plastic zijn.

Vannacht was het weer raak bij de Isla en werd ik weer om 4 uur verrast door rotte eieren lucht en bleek ik nog gelijk te hebben ook want een bekende fotograaf heeft nachtopnames gemaakt van de grote rookpluimen die ‘s nachts worden uitgespuugd omdat niemand dat dan ziet en dan wil onze premier dr. Ben Whiteman nu op de Ethanol toer gaan.

Misschien wordt dat zijn volgende project een pinda kwekerij beginnen achter zijn kantoor want zijn plannen voor een Cup-O-Giambo soup fabriek te beginnen voor de export, liggen ook in het Annabaai.

Soms denk ik dat, wat deze mensen allemaal verzinnen om te doen alsof ze goed bezig zijn, grappiger is dan een avond stand up comedy in Comedy Central.

En vergis je niet, al die rapporten, experts en niet te vergeten de z.g. consultants die op werkbezoek komen en gaan dat kost handen vol geld en ze hebben maar een klein excuus nodig om helemaal naar Indonesië te vliegen voor een klimaat conferentie van drie dagen.

Ik blijf lachen op deze klip want zolang de man als dokter publiekelijk zegt dat hij nooit de Isla zal sluiten omdat zijn vader daar ooit gewerkt heeft en dat hij daardoor voor arts kon gaan studeren, dan zeg ik, zeg dat maar tegen familie van de 18 vroegtijdige doden die wij elk jaar hebben en dan is mijn respect voor de man totaal verdwenen net als de vleugels van Icarus door de zon, alleen hebben deze mensen boter op hun hoofd en dat is al aan het smelten.

Arthur Donker

9 Reacties op “Blog Arthur Donker | Het rookgordijn van Ben Whiteman

 1. Inmiddels heeft Shell besloten om het gehannes met elektrische auto’s niet langer af te wachten en in Duitsland een net van 400 waterstof tankstations aan te leggen. Auto’s op waterstof is de oplossing van de toekomst, maar iedereen lacht er om. In IJsland rijdt vrijwel iedereen inmiddels op waterstof, maar wie komt er nu regelmatig in IJsland? Shell kennelijk .

 2. Die nachtelijke rookbraak is voor bewoners van Bandabou al heel lang duidelijk. In de ochtend bij zonsopgang zijn er lange rookslierten zichtbaar die over het water , richting Venezuela drijven.
  Wat dat allemaal doet met het koraal is nog maar de vraag.

 3. goed stuk….
  maar elk bericht waar Bennie gezien wordt als immoreel en achterlijk is een goed stuk.
  daar kan je nooit iets tegen in brengen.

 4. Dikke Deur

  “Oplossing?” Sorry hoor. Goed, motor.

 5. Dikke Deur

  Nee, wel degelijk water—maar geen zuiver water! De (ouwe) truc is waterperoxide (uit het hoofd, kan iets anders zijn) aan het water toevoegen. Na twee km ofzo is je motor naar de duivel geholpen, maar dan is de camera ook klaar en kan het op YouTube.

 6. Lezen is niet makkelijk…er staat een motor.

  Even googlen en dan vind je een artikel over Braziliaan die zijn motor omgebouwd heeft. Zijn accu splitst de waterstof
  moleculen , vangt die op en gebruikt die als brandstof voor de motor.
  Technisch gezien is het eigenlijk een electrische oplossing, de accu moet bijgeladen worden. Maar wel schoner dan benzine.

 7. Heb ik ook gelezen, auto die op water rijdt.
  Ik denken, waarschijnlijk verkeerd begrepen. Hij zou wel iets anders bedoelen.
  Hij zou wel bedoelen, auto die op ethanol of alcohol rijdt.

 8. Dikke Deur

  Een auto die op water rijdt? Lamenielachen. Jammer dat dat erin staat.

 9. + 1 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *