Blog Arthur Donker | SEHOS begraaft haar fouten!

Arthur Donker – lachen op deze klip

Ik heb al een paar keer de onhygiënische toestanden in het SEHOS aangekaart en dat werd mij niet in dank afgenomen maar het lijkt wel alsof het steeds erger wordt met de laksheid daar het is gewoonweg uniek en ze spelen met mensenlevens alsof het niks is.

Al die mensen die zo fervent het personeel verdedigden daar heb ik maar een antwoord voor lees dit, en zeg dan eerlijk wat jij zou doen als het een familielid van jou was. Een patiënt wordt op 4 januari geopereerd aan zijn darm en de chirurg stuurt een biopsi naar de patholoog anatoom volgens protocol.

Vervolgens wordt de patiënt verwezen naar een longspecialist die de patholoog om een bepaalde test vraagt van diezelfde biopsi. Patholoog zegt dat zij de biopsi naar Amerika heeft gestuurd en navraag zou doen. Maand later komt de patiënt bij de longarts die nog geen resultaat heeft er wordt heftig naar Amerika heen en weer gebeld en krijgen ze als antwoord dat ze niets kunnen vinden.

Longarts staat voor een raadsel snapt er niets van dat het zo lang duurt en vraagt de patiënt om geduld. Drie maanden later nog steeds geen uitslag dus de patiënt kan niet door de longarts behandeld worden omdat hij niet weet WAT hij moet behandelen en met WAT!

Patiënt gaat bij het klachtenbureau (echt waar ze hebben er een daar) en die gaat ook iedereen bellen en vragen stellen snapt en ook niets van. Een week later gaat de patiënt weer naar dat klachten bureau allen om te horen dat de cataloog nou de biopsi met spoed naar Nederland heeft gestuurd. Dus moet de patiënt weer wachten en hopen dat ze het niet verliezen want die loopt al drie maanden rond en zijn toestand wordt alleen maar slechter en kan hij niet behandeld worden.

En als ik wat van zeg, zeggen ze dat ik negatief ben en een doemdenker ben maar als dit met een familielid zou gebeuren zouden al die boulevard blaadjes vol staan met grote koppen.

“Patiënt dood door laksheid SEHOS”

Deze gevallen komen nooit naar buiten omdat ze de integriteit van SEHOS aan de kaak stellen en het leuke is dat vingertje begint nu al alle kanten uit te wijzen behalve de goede. Wat te doen? Naar de tuchtraad waar ze beoordeeld worden door collega’s die ze dan een tik op de vingers geven terwijl de patiënt dood gaat?

En dat moet naar het nieuwe ziekenhuis? De laksheid is ongelooflijk! Ik hou mijn hart vast en kan hier niet om lachen omdat er een mensenleven in gevaar wordt gebracht door laksheid van mensen die beter horen te weten en die als professionals beschouwd worden.

Arthur Donker,

Curacao

 

 

8 Reacties op “Blog Arthur Donker | SEHOS begraaft haar fouten!

 1. Arthur, vroeg me al veel langer af waarom je blijft lachen op deze klip.

 2. Ik hoop dat Huurman een boek gaat schrijven. Mijn steun heeft hij;
  Titel, Curacaose Medische Perikelen, door Jan Huurman.

 3. Roy Rogers

  Nu snap ik als geen ander, waarom Jan Huurman zo spoedig mogelijk op non actief werd gezet en halsoverkop ook nog weg moet van het eiland!!!!!

 4. Als de dirigent slecht is , dan speelt de orkest vals .
  Het werkt altijd van boven naar beneden .
  Maar ja nos mes por .

 5. Mijn ervaring is dat vele specialisten hier hun hachje in Nederland en België redden en hier verder gaan met hun praktijken, Bij de vraag na 3 tegenstrijdige consulten voor een 2nd opinion nadat die specialist zegt die gok durf ik wel aan, dat de specialist kwaad wordt op je en zegt dat bepaal ik en niet u. De vraag om iets weg te halen wat een specialist gezegd had in het buitenland kreeg ik als antwoord of ik wel goed bij m’n hoofd was , ik moest me niet aanstellen, Gelukkig heb ik de operatie afspraak gecanceld en bleek uit onderzoek in Medellin iets enigszins anders hetgeen verschillende specialisten hier niet gezien hadden hoewel als alles naast elkaar gelegd werd , foto’s en CT scans zelfs door een leek
  na uitleg te herkennen was. Vele onderzoeken op aandringen van m’n huisarts naar de oorzaak van een zwaar ongeval vonden pas na 9 en 11 maanden plaats. Als er direct na het zware ongeval door de heren vakkundig opgetreden was dan was ik nu aanzienlijk beter af. Helaas moet de enige die hier hard aan de bel trok door de minister, en het zou me niet verbazen in opdracht van de specialisten vereniging, het veld ruimen, m.a.w. in het CMC zal niet veel veranderen want dit gespuis mag blijven.

 6. Summerlight

  Hier hetzelfde probleem met internist Dr. Griffith. Al 2 jaar onder behandeling voor vergrote bijnier met adenoom. 3 x afspraken niet nagekomen, klacht ingediend en dan kan ze ineens wel contact opnemen. Er worden wel wat bloedtesten aangevraagd, maar niet naar de uitslagen ervan gekeken. Bij het opvragen van de testen bleek ze deze niet te hebben. Paar dagen later wordt ik gebeld door haar.Bij laatste test was natrium te hoog, maar zou wel een foutje zijn van het lab, test van werking schildklier was niet gedaan ivm te weinig bloed. Toen ik aangaf dat ze ook voor 2de keer verkeerde medicijnen had voorgeschreven, kreeg ik te horen dat ik niets mankeerde en uitbehandeld was. weer klacht ingediend bij sehos en vorige week een hoorzitting gehad. Hierbij geeft ze aan dat in eerste instantie het 10 jaar gelden is dat de richtlijnen zijn aangepast dat er bij deze diagnose geen onderzoek meer gedaan hoeft te worden, dit veranderd wat later in dat het 2-3 jaar geleden de richtlijnen zijn veranderd en zij dat zo geleerd heeft. En daarom hoeft ze eigenlijk geen onderzoeken te doen, is ze daarmee alleen mij en de longarts die de onderzoeken heeft aangevraagd tegen moet gekomen. Ze verwijst ook naar een brief die ze naar de artsen heeft gestuurd, die gedateerd is nadat mijn klacht is ingediend.
  Daarin geeft ze de resultaten aan van wat onderzoeken die ik heb gehad in nederland, door later in de brief aan te geven dat ze twijfelt over deze uitslagen. Het is gewoon een arrogante bitch en ik hoor van verschillende kanten dat ik niet de enige ben die deze problemen met haar heeft.

 7. Het feit dat het toezicht op het ziekenhuis lange tijd werd uitgeoefend door de grote graaiers Eric Garcia en Stephen Capella (die de Girobank voor tientallen miljoenen hebben opgelicht) zegt genoeg over de governance bij het Sehos.

  Sluit niet uit dat een een deel van het medisch budget op de bankrekening van de moeder van Stephen Capella is beland, in Panama.

  Overigens is de huidige financieel directeur van het Sehos, Elvis Thode, ook niet aangesteld om zijn kwaliteiten. Bij zijn vorige werkgevers viel hij vooral op door het bezwangeren van collega’s.

  Thode zou in een beschaafd land als beroep winkelwagentjes van de parkeerplaats terug naar de winkel brengen. In dit corrupte boevennest wordt hij financieel directeur van onze grootste medische instelling.

 8. En wie is de Minister van Gezondheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *