Blog Arthur Donker | SEHOS is niet alleen smerig, onhygiënisch maar ook een grote puinhoop!

Arthur Donker – lachen op deze klip

Ik zou mijn schoonmoeder niet een naar SEHOS sturen, wat een ellende, met ongeïnteresseerde werknemers die hun tijd uitzitten omdat ze anders geen andere baan zouden kunnen vinden en daar uitsluitend voor het salaris zitten, anders zouden ze ook toiletten moeten schoonmaken in een of andere resort.

Wat moet ik denken van een dokter / co assistent die MIJ vraagt waarom ik koorts heb? Er schoot even door mijn hoofd om te zeggen omdat ik met jouw vrouw naar bed ben geweest maar ik heb op mijn tong gebeten. Dat geeft wel vertrouwen hoor!

Een dokter / co assistent die vindt ook dat een verpleger met dreadlocks tot op zijn reet, die als hij bij je bed is geweest allemaal horlogeveertjes op jouw laken achter laat, super onhygiënisch. Zelfs in de Horeca moeten mensen haar netjes dragen om te voorkomen dat er horlogeveertjes in je hamburger terecht komen.

En als je dan de dokter / co assistent vraagt of dat hygiënisch is volgt als antwoord, “ja, nee” wat is het nou wie bepaalt dat?.Ik weet niet wat daar allemaal in groeit of bivakkeert of kampeert en die gaat mij helpen? I don’t think so!

Een patiënt die naast een andere ligt en zijn infuus is op en de machine piept al een uur en de patiënt daarnaast drukt op de knop om de verpleegsters te roepen die niet komen omdat iemand een taart heeft gebracht die eerst op moet die op het punt staat om de stekker eruit te trekken die lachwekkend wordt afgewimpeld.

Geen wonder dat die tent failliet is want er is geen leiding, geen regels geen beleid wat opgevolgd MOET worden alles is verwaterd en men doet maar wat men denk dat het zo hoort terwijl ze nooit in een ziekenhuis hebben gewerkt waar er regels en normen en STRENG beleid heerst.
Wij moeten geen mediocre behandeling meer accepteren alleen omdat je denkt dat deze mensen heilig zijn en omdat mensen hier hun eigen lichamen niet kennen ja knikkers worden en geen vragen stellen laat staan protesteren.

Hele ijs jugs op wielen komen binnen met allerlei ongezond vet eten wat de patiënt eigenlijk niet mag hebben ongelooflijk! Ik kan een betere en gezonder maaltijd maken met minder dan wat ze daar als lunch beschouwen, als het maar vult, het hoeft niet gezond te zijn als het maar veel is.

En als iemand op een hoge positie in dat ziekenhuis zelf beaamt dat het een grote klere zooi is hoe moet ik mij daar als patiënt voelen? Gaan ze Russisch roulette met mijn gezondheid spelen?

En als je daar rondkijkt, hebben ze allemaal oude foto’s van die nonnen die met niks waren begonnen en een pracht ziekenhuis hebben neergezet, hoe kon dat? Ze werkten met heel weinig maar wel met liefde en empathie voor de patiënten maar ja, dat woord kennen wij Curaçaoënaars niet empathie.

Wat gaat er nou gebeuren met het nieuwe ziekenhuis?

Iedereen moet omgeschoold worden volgens Nederlandse normen en waarden en dan krijg je dat van “Ik doe het al 20 jaar zo wat kom je mij vertellen” en ik ga het op jouw manier effe doen daarna ga ik het boycotten en ga je het toch op mijn manier doen. WANT ZO IS HET!

En probeer ze niet te ontslaan omdat ze niet willen meewerken, want dan gaan ze staken en zullen (weer) dreigen met de boel in de fik te steken en dan buigt de (slappe) regering en doet wat ze willen want die “Makambas” willen ons weer kolonialiseren!

Dit is te triest voor woorden ik kan hier niet om lachen het is EEN GROTE TERINGZOOI IN HET SEHOS geloof me!

Arthur Donker

12 Reacties op “Blog Arthur Donker | SEHOS is niet alleen smerig, onhygiënisch maar ook een grote puinhoop!

 1. @hoedanook

  LOL,
  the Eagles
  “Last thing I remember
  I was running for the door
  I had to find the passage back to the place I was before
  “Relax,” said the night man
  “We are programmed to receive
  You can check-out any time you like
  But you can never leave!”

 2. @Spaander,
  Los van de validiteit van het onderzoek, waar altijd vraagtekens bij gezet kunnenworden, is het blijkbaar voor jou geen enkel probleem dat niet-artsen medisch beleid willen formuleren voor specialisten. Half-chirurg of niet, hij heeft uiteindelijk kunnen aantonen over de vereiste kwalificaties te beschikken. Bewijs jij eens (feiten, geen roddel) dat door de wijze van instellen “blijvende schade, willens en wetens [is, HDO] toegebracht”.

 3. Vorige maand een pittige operatie ondergaan en 6 dagen daarna verzorgd in het Sehos. Mijn ervaring: een hollandse co-assistent van ‘ lik mijn vestje’, onhygiënische toestanden in de badhokken/toiletten (er werd soms 2 dagen helemaal niet schoongemaakt), regelmatige miscommunicatie (gebrek aan communicatie tussen de verpleging onderling), onsmakelijk en eenzijdig eten. De verpleegsters waren uitstekend in hun werk naar mij als patiënt. Heel lief, hartelijk en behulpzaam.

 4. @hoedanook
  Gekunstel met diabeteskindertjes? waar haal je t vandaan man? Shame on you! Wat daar gebeurde is schandalig! t zal je kind maar zijn die daardoor behandeld was. We hebben het hier over blijvende schade, willens en wetens toegebracht. En nog erger is daarna ouders gaan bellen om een steunbrief te laten schrijven. “eh sorry hoor, je kind zn nieren zijn kapot, door mijn nalatigheid, voor altijd, maar wil je wel even schrijven dat ik heel lief ben geweest terwijl die nieren kapot gingen…….”
  McWilliams moet zich eens goed van informatie laten voorzien en niet door een frauderende half chirurg laten informeren.

 5. @ Lowie. Naar het buitenland : bij leven op posthuum? 🙂

 6. Ik lag op de hartbewaking.
  Twee ydk moesten de monitor in de gaten houden.
  Er kwam een vriend van een van de dames even langs.!!
  Met grote zakken van Mac Donalds!!
  Daarna hadden zij het heel gezellig met elkaar, lachen, eten, drinken en totaal niet zien dat er apparatuur niet werkte.
  Zo gaat dat dus!!
  Interesse in je werk?? Totaal niet.

 7. Goh wst ben ik blij dat ik binnenkort geopereerd moet worden,maar niet heus als ik dit allemaal lees.
  Ben je verplicht om je hier te laten opreren of mag je ook naar het buitenland ,wel dat de svb dit dekt ??

 8. Russische roulette wordt er inderdaad gespeeld met de levens van patiënten. En inderdaad denken co assistenten dat ze “god”zijn. Specialisten hebben het te druk, dus als je nog niet op sterven ligt, hebben ze geen tijd voor je. Als je last heb van allergieën voor voedsel, moet je zelf voor je eten zorgen want daar kan men geen rekening mee houden. Zo ook met medicijnen. Bij opname je eigen medicatie meebrengen, wordt er iets anders voorgeschreven duurt het 2-3 dagen voordat je die krijgt. Maar ook daarbij kijkt men weer niet naar de samenstelling van de medicatie en samenwerking ervan met andere medicatie.
  Infuus zetten op afdeling? Late we toch doen door verpleegster die het moet leren, 8 x misgeprikt. Dan dag later op ok, moet het opnieuw omdat het infuus niet goed zit. inderdaad duurt het soms uren voordat infuus zak wordt vernieuwd, daardoor patiënt ook vaak ontstekingen krijgt. Patiënt die astma aanval krijgt, moet wachten omdat verpleging net aan andere patiënt een leuk filmpje op telefoon laat zien. Komt dan uur later de co assistent, zegt die “goh u bent wel erg benauwd he, en loopt dan weer verder want de patiënt spreekt geen Nederlands. En zo kan ik naar mijn ervaringen van de laatste 2 jaar nog vele andere zaken aangeven. Vorige week weer klacht ingediend bij sehos en inspectie over internist die aangeeft dat alle lab uitslagen goed zijn, terwijl ze deze niet eens heeft en als daar op gewezen wordt, ze verteld dat je bent uitbehandeld en maar een andere internist moet zoeken.

 9. ohhhh, je hebt echt gelijk hoor!!!
  een grote teringzooi met laks personeel! 🤨
  hoge leiding stuurt zn familie nog liever naar Colombia of Nederland, gelukkig is het nieuwe ziekenhuis in de maak, prachtig! maar ik hoop dat ze goeie specialisten(en meerdere jongere specialisten ) en gekwalificeerd personeel neerzetten daar!

 10. Inderdaad zonde van de moeite alle personeel uit buitenland daar werkt. Laat in HNO daarom enkel YdK werken en de gezondheidszorg wordt stukken goedkoper. Ook is de Babylonische spraakverwarring dan eindelijk voorbij. En El Tributo zit om de hoek, wat een toeval!

 11. Half-bakken, co-assistenten die , eigenlijk vakantie willen vieren op Curaçao en die hun tijd uitzitten totdat zij terug gaan, maken de dienst uit daar de specialisten te druk zijn om de patiëntenstroom via hun ofisina te re-routen. De overheid (via SVB) moet wel betalen.
  Om deze co-assistent-molen draaiende te houden mag iemand zich professor noemen. En misbruikt de titel om, hoewel zelf geen arts, macht binnen de instelling naar zich toe te trekken omdat hij weet dat zonder de co-assistenten het overige personeel werkelijk als kippen zonder koppen daarbinnen rondscharrelen. Voor de professor titel dient ook onderzoek plaats te vinden. Vandaar het gekunstel met diabetes kindertjes. Casperson, blij dat bijna Aqualectra toch een nieuwe melkkoe kon koralen, latt zich van alles medisch op de mauw spelden.
  Geen wonder dat Sehos bij de bevolking steeds meer a ‘one way street’ genoemd wordt. Helaas wordt dit steeds meer gestaafd door feiten. Als in het liedje van The Eagels; ‘you can chech-in any time you like, but you will never leave’.

 12. Arthur nos mes por .
  We houden niet van streng beleid .
  Althans de meeste .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *