Blog Arthur Donker | Toro Pupu!

Arthur Donker – lachen op deze klip

Mijn allereerste ingezonden stuk was een stuk over TDS die toen de Golden Club had en gewoonweg een kanaal afpakte waar je al voor betaald had om dan midden in de nacht porno op uit te zenden en jouw weer daar voor rekende. Het gevolg was dat ze dat moesten stoppen en bleek later dat ze al 1000 leden hadden @ 50 gulden extra per maand, dus meneer Pietersz was niet blij met mij.

Ik heb door de jaren heen, en dat zijn een heleboel, heb ik gemerkt dat zodra je kritiek levert en het maakt niet uit of het opbouwend of afbrakend kritiek levert of als jij het in je hoofd haalt om vragen te stellen waar ze geen antwoord op hebben, je aangevallen wordt en als dat niet helpt worden ze persoonlijk en proberen ze jou zo stil te houden. Lukt dat niet, gaan ze jouw familie bedreigen op een persoonlijke basis en gaan ze gewoon naar de school van jouw kinderen en bedreigen ze die op de speelplaats. En laten we het niet over de anonieme bedreigingen midden in de nacht.

Je moet sterk in je schoenen staan en de steun van je hele gezin hebben om door te kunnen gaan gelukkig had ik dat zodat ik vandaag nog steeds hier rond banjer op deze klip.

Toen ik hoorde over dat koeien project hoorde moest ik gelijk denken aan de vorige projecten waaronder een pasgeleden die koeien hier naar toe wilde halen die hier slachten en exporteren naar de EU. Ik weet niet of het hetzelfde project is maar daar hoor ik ook niks meer van.

Maar nu gaan we koeien hier vetmesten om die dan te slachten en maar liefst 1000 die elk op 1.5 meter moeten staan en die door gevangenen verzorgd zullen worden omdat ze schijnbaar al een lijst hebben van vrijwilligers hadden die midden in de nacht koeien willen melken en stront willen ruimen.

30.000 kilo stront elke dag die in zee gedumpt zal worden, voer wat geïmporteerd moet worden want wat er hier groeit is niet eens genoeg voor ons zelf ondanks de import verbod op van alles hier.

Voorbeeld hiervan is dat we nog steeds plastic groente en fruit gebruiken tijdens de Seu optocht omdat er niet genoeg echte producten zijn om het iets als de Bloemencorso van te maken.

Wij stoppen miljoen in de marketing van ons duiktoerisme en dumpen alle afvalwater van al die vakantiebungalow projecten in zee, op shut dumpen we alles wat we niet willen zien in zee wat allemaal funest is voor ons koraal en iedereen blijft stil (vooral Carmabi) en doet er niets aan, maar komen wel met een X TEAM die ons milieu en natuur in de gaten moet gaan houden.

Aan de ene kant is dit erg triest, aan de andere kant is het lachwekkend want hoeveel van deze ondoordachte projecten kennen we niet die de gemeenschap bergen geld hebben gekost en verschillende mensen schatrijk hebben gemaakt waar de burger uiteindelijk de rekening van moet betalen.

Glijbaan op Piscadera die het nog geen zes maanden heeft uitgehouden, Data Center wat een doodgeboren baby was, investeringen van de UTS op de andere eilanden en in Suriname, Leerplicht met personeel die jaren lang hebben rondgereden zonder te weten wat ze moesten doen, gratis onderwijs en de volgende doodgeboren baby de X TEAM, want zolang ze de ene wel kunnen straffen en de andere niet, zoals de Isla omdat er geen wetgeving is en iemand nu naar het Europees hof gaat om d’r recht te halen omdat ze hier de vervuiling van de Isla niet DURVEN aan te pakken, kunnen ze dat schudden.

Er zijn zoveel vragen rond dat hele “Baca” project en de antwoorden zijn zo vaag dat het op een Venezolaanse Novela begint te lijken.

Hoe gaan we de stront weg werken, water, terrein (oh dat hebben ze al toegezegd gekregen 40 ha cadeau), nieuw abattoir moet komen om aan der regels van de EU te kunnen voldoen, wie gaat dat betalen, personeel (oh sorry gevangenen die alleen maar koeien van Sesame street kennen) de wet moet ook veranderd worden want schijnbaar mag dat wettelijk niet eens, beesten mogen alleen maar ingevoerd worden om te slachten niet om vet te mesten. kans op ziekten, genoeg veeartsen, OOPS daar hebben ze ook niet aan gedacht. Maar ja ik mag niet vragen ik moet mijn mond houden en alles accepteren want anders ben ik negatief, maar ik heb altijd geleerd, wie zwijgt stemt toe.

Ik blijf lachen op deze klip want als het project een vrouw zou zijn zou ik zeggen “tantas curvas y yo sin freno” zoveel bochten en ik zonder rem, zoveel vragen en zo weinig antwoorden.

Arthur Donker

5 Reacties op “Blog Arthur Donker | Toro Pupu!

 1. Johan1980-dat komt weer uit de mond van een Nederlander die op het eiland belangrijk wil overkomen–
  Presteer zelf maar eens een positief project van deze grote zodat je als een kerel mag meepraten.
  Afkraken is heel makkelijk en daar zijn de meeste heel goed in.

 2. Johan1980

  Mmmmmm of wat je Fake naam ook mag zijn (je schrijftrant komt wel erg bekend over) als we elkaar kennen dan mag je oordelen. Zolang ik ‘jou’ nergens nog ben tegenkomen om iets voor de 1/4 van de bevolking die onder de armoedegrens leeft te doen kan je beter niets zeggen!!
  Mijn bijdrage aan een gedeelte van deze 1/4 is nl geheel belangeloos .
  Waarvan akte.

 3. Johan1980 – bij elke voetbal wedstrijd staan de meeste experts naast het veld-wat heb jij ooit voor het eiland gedaan kereltje-absoluut niets dus.

 4. Arthur Donker -zoals altijd heeft hij weer de klok horen luiden en vind hij zijn 2 cent opmerkingen te moeten plaatsen-kerel-get a life-je bent niet belangrijk en hebt nog nooit iets voor het eiland gepresteerd.

 5. Johan1980

  Het antwoord, Arthur, ligt bij reaguurder/ster Miep, die iedereen heeft uitgemaakt als zijnde ‘onintelligent’ omdat het ‘deviezen’ in het laatje zou brengen.

  Just mentioning,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *