Blog Arthur Donker | Vraag niet wat Curaçao voor jou kan doen maar, wat jij voor Curaçao kan doen

Arthur Donker – lachen op deze klip

Vraag niet wat Curaçao voor jou kan doen maar, wat jij voor Curaçao kan doen –JFK-. Ik kreeg een videoclip van een goede vriend van mij van een rioleringsbuis onder water die uit Pietermaai kwam en tonnen zwart water zo maar de zee in pompt met alle gevolgen van dien.
Ik heb het op Facebook geplaatst en mensen waren verbaasd dat dit gebeurde en stonden met open mond te kijken naar de hoeveelheid die in zee gepompt wordt.

Koraal dood, duik toerisme dood, alle moeite die de dive operators nemen om Curaçao in het buitenland als duikbestemming te promoten tevergeefs, de miljoenen die CTB in marketing stopt is ook weggegooid geld.

Maar gelukkig zijn er mensen die van deze klip houden en gelijk ZELF het initiatief nemen om hier wat aan te doen, ik wou dat er meer mensen waren die ZELF wat doen, gevraagd of ongevraagd want dat maakt een goede Yu di Korsow, die geven wat terug, je bent trots op jouw klip en hoeft écht niet vooraan te staan als de pers foto’s komt maken van wat JIJ gedaan hebt.

De dive operator van CITY BEACH heeft er gelijk werk van gemaakt en gaat er wat aan doen omdat het ook hun broodwinning is en daar speel je niet mee.

Ik ben super trots op Daan Drechel van CITY BEACH want die gaat daar ZELF verandering in brengen zonder hulp de regering, zonder CTB, zonder wie dan ook en heeft deze man, hopelijk, een bewustwording campagne opgestart om ons die niet zo vaak duiken op deze situatie attent te maken.

Het speelt zich al jaren maar de regering wil die “Hot Potatoe” niet aanraken maar gaat liever jagen op een zakenmand die LEGAAL diesel importeert waarvan zijn trucks wat diesel hebben gelekt, omdat de toekomst van de snoepwinkel van CUROIL op het spel staat.

Jaren lang dumpen we riool water bij shut in zee en als ik mij niet vergis is het donderdags een heel feest daar in het water want dan knokken de haaien om het afval van het abattoir.

Natuurlijk zijn er meer mensen die veel doen zoals de Clean Up actie van Klein Curaçao en Fuikbaai na Fuikdag en er zijn er nog meer, laten we deze mensen steunen met het zij sponsoring of een stukje rif adopteren en zorgen dat het aantrekkelijker kunnen maken voor onze toeristen, je kunt jouw product niet verkopen als je niet trots bent op wat je verkoopt,want mensen hebben je zo door en blijven weg.

CITY BEACH chapeau guys, jullie zijn wat ze noemen UN Bon Yu Di Korsow masha masha danki

Ik blijf lachen op deze klip want we zijn wat begonnen wat hopelijk een hele trend wordt

Arthur Donker

7 Reacties op “Blog Arthur Donker | Vraag niet wat Curaçao voor jou kan doen maar, wat jij voor Curaçao kan doen

 1. ik wil een ding kwijt zonder mij de discussie te mengen.
  Neuman bouwt troep het eiland. Het zijn lelijke dingen.
  Ik raad hem aan om een ander architect te zoeken.

 2. Ik vind dat Randy Neuman te weinig respect krijgt voor zijn vele bouwprojecten op het eiland, goed voor onze economie. Nette familie ook.

  Natuurlijk moet hij zich aan de regels houden, en als hij dat niet doet heeft Pasman alle recht dat hier op te merken. Maar er is verschil tussen bend the rules en break the rules. Weet niet waarvan hier sprake zou zijn.

 3. Henk Pasman

  Maurice, niet te snel reageren, wacht eerst maar mijn antwoord af in het AD en Amigoe (daar staat het stuk van Neuman vanmiddag in).
  Juist uit de tekening van de vergunning blijkt dat ik volkomen gelijk heb dat het trottoir wel op tekening staat.

 4. Geen probleem heer Pasman, dit was overigens als een compliment voor u bedoeld.

  Kunt u wel gebruiken, na die veeg uit de pan en plein public door Randy Neuman vandaag in het Antilliaans Dagblad.

 5. Henk Pasman

  Maurice wel jezelf beter vinden dan het Curaçaose volk, maar zelf geen fatsoen heeft om mijn naam nu te pas en te onpas te gaan gebruiken als het volgens jou om het Curaçaose volk gaat. Bij deze het vriendelijke verzoek mijn naam niet meer te gebruiken!

 6. Ik heb de afgelopen 9 jaar dat ik regelmatig duik op Curacao het koraal met sprongen achteruit zien gaan en ook de visstand op het rif.
  Waar is de nassau grooper, de tiger grooper en vele andere, zefs de yellowtail zie je nog maar mondjesmaat en een lobster al helemaal niet.
  Koraal en sponsen zijn steeds vaker bedekt met een bruin-rode drap.
  En op de meest populaire duikstekken zie je afgebroken koraal en vertrapte sponsen etc.
  In drie dagen leert men hier duiken en kun je voor veel geld mee met de boten om in 25 minuten een tank leeg te trekken, trimmen kunnen ze natuurlijk niet zodat de helft voortdurend over het koraal ligt te rollen, dive guides zeggen hier niets van, geld is immers belangrijker.
  Ik ben 3 ster CMAS instrukteur met meer dan 3000 duiken en weet waar ik over praat, zolang Put Another Dollar In regeert zal dit niet veranderen.

 7. Nu begrijp ik even waarom Henk Pasman tot het Curacaose volk wil behoren.

  Maar dan moet ik de Knipselkrant niet verder lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *