Blog Arthur Donker | Wij kennen geen verantwoordelijkheid!

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

De sluiting van de krant Ultimo Noticia, zagen we al maanden geleden aankomen toen Dick Drayer, de journalist/fotograaf, een rechtszaak tegen Ultimo Noticia opstartte vanwege de foto’s die de krant had gepubliceerd zonder hem er voor te betalen, ondanks alle toenadering van Dick om hierover te praten. De rechter heeft een vonnis uitgesproken en Ultimo Noticia veroordeeld tot betaling van 100.000 gulden.

Sinds een of andere popi jopi minister de media markt heeft opengegooid en elke idioot met een mengpaneel een vergunning heeft gegeven voor een radiostation hebben we nou meer radiostations dan kerken.

Natuurlijk gaat iedereen op de zelfde adverteerders af om die als klant binnen te halen, wat hetzelfde probleem was met de kranten.

Hetzelfde gold voor de reclamebureaus want die moesten er ook aan geloven en was het de val van grote bureaus zoals Jonkheer en Hagen wat later Jonkheer was geworden na de splitsing en nu ook ten dode is opgeschreven en niet meer bestaat.

De spoeling werd dun en was het een kwestie van wie de langste adem had.

Radiostations die niet politiek gebonden waren en geen gouden contract met de regering hadden om politieke figuren in een goed daglicht te zetten kregen het moeilijk en moesten allerlei capriolen uithalen om hun hoofd boven water te houden.

De Papiamentstalige kranten gingen de choquerend nieuwsverslaging kant op en trokken ze volle zalen want men wil bloed en ellende zien en speelden ze ook daarop, lijken op de voorpagina, mensen die verminkt in auto’s lagen na een ongeluk, politieke figuren die met een hartaanval op de parkeerplaats lagen na een rendez-vous met een secretaresse,dat verkocht als warme broodjes.

Men ging hun grenzen verleggen om te kunnen concurreren en jatten links en rechts foto’s van alles en iedereen om meer kranten te kunnen verkopen.

God om een fiets vragen werkt niet. God om vergiffenis vragen werkt misschien wel. Dus jat een fiets en vraag God daarna om vergiffenis.

Dat zelfde principe gebruikte Ultimo Noticia en pikte men foto’s van Dick Drayer omdat Dick wel overal bij is en de rest niet (St. Maarten na orkaan Irma is daar een voorbeeld van).

Toen Dick Ultimo Noticia erop attendeerde dat het niet netjes was en aanbood om te betalen voor de foto’s werd hij genegeerd en beledigd en speelden ze de “Makamba” kaart natuurlijk, want dat begrijpt de simpele man met een minderwaardigheidscomplex van hier tot Wishi en beaamt het gelijk en kopen ze de Ultimo Noticia want die spreekt wel hun “racistische” taal.

Sinds de dood van een van de eigenaren liep hun abonneebestand steeds harder achteruit en zagen de werknemers geen toekomst meer in de krant en was de motivatie verdwenen.

Toen de vonnis viel was het een ideaal moment om de boel te laten klappen en de schuld te geven aan de vonnis en vooral die “Makamba” omdat het zijn schuld zou zijn.

Het leuke is dat tot op de dag voor de sluiting zij nog steeds de “balls” hadden om een foto van Dick Drayer te plaatsen zonder er voor te betalen.

Dat een directie het zo ver kan laten gaan dat ze de toekomst van de werknemers, en hun gezinnen, die jarenlang voor hen hebben gewerkt, opofferen om hun eigen gezichtsverlies te dekken is gewoonweg schandalig en crimineel.

Want uiteindelijk was hun arrogante houding en hun eigen wanbeleid wat heeft geleid tot de sluiting van de Ultimo Noticia en niet Dick Drayer die volkomen in zijn recht staat want iedereen heeft recht op betaling voor werk wat hij verricht, en DAAR GAAT HET OM!

Ik blijf lachen op deze klip want schijnbaar als je hier de waarheid zegt ben jij de gebeten hond!

Arthur Donker

Naschrift KKC

Antilliaans Dagblad: ‘Hoofdredacteur Ultimo beticht rechter van smerige streek’

Ultimo Noticia 13 december 2017: Rechter liegt !!!

2017 12 13 – Ultimo Noticia Drayer 1e foto zonder toestemming maar met credits

Ultimo Noticia geeft Drayer de schuld van slechte financiele situatie

Ultimo Noticia over auteursrechtenvonnis Dick Drayer | Abuso di poder!

22 december 2017: Ultimo Noticia plaatst Drayer’s 3e foto zonder toestemming

Bala vandaag 22 december 2017 (1)

Bala vandaag 22 december 2017 (2)

4 Reacties op “Blog Arthur Donker | Wij kennen geen verantwoordelijkheid!

 1. Renée van Aller

  Pure hebzucht en handel in wind en leugens kan noodlottig uitpakken. En misschien slechte kwaliteit van de nieuwsgaring? Wij gaan voor een excellente kwaliteit van fake nieuws, de nieuwe trend. Als de trustkantoren deze krant overnemen wordt het misschien nog wat? In God we trust, all others we monitor. Renée van Aller&John de Vries

 2. Fred de Haas

  Goed voorstel van Rens

 3. Dick Drayer zou gewoon de hoofdredacteur aan moeten klagen wegens smaad en dan persoonlijk aansprakelijk stellen.
  Kijken of deze halve gare dan nog zoveel onzin weet uit te kramen.

  Maar zonder gekheid, de mentaliteit van Ultimo Noticia is tekenend voor de mentaliteit van het eiland. En nog altijd zijn er mensen verbaasd wanneer de cijfers naar buiten komen en dat blijkt dat de economie niet is gegroeid.

 4. “Nooit is iets onze eigen schuld” . Het zou als spreuk in de vlag moeten worden opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *