BNDeStem | Bergse dreumes maandenlang ontvoerd naar Curaçao

Pieter van Kinken

Curaçao. © Lex van Lieshout ANP XTRA

BREDA – Het is oudejaarsdag 2017. Charlotte van L. uit Bergen op Zoom stapt in Brussel op het vliegtuig, samen met haar nieuwe vriend en haar dochter van bijna twee. Niemand weet waar ze zijn. Totdat de politie haar vier maanden later arresteert in een woning op Curaçao.

Terwijl in de rest van het land de telefoons roodgloeiend staan vanwege alle nieuwjaarswensen, komen de berichten en telefoontjes op de telefoons van Charlotte en Jan N. niet aan. Hun telefoons zijn uitgeschakeld. Het abonnement is afgesloten. Als na enige tijd zorgen worden geuit, valt de politie binnen in de woning van het stel.

De huur ervan blijkt opgezegd, Jans baan is beëindigd. In de woning vindt de politie twee brieven. Eén aan Charlottes moeder, één aan de koning en de koningin. Daarin staat ze zijn gevlucht.

Wanhoop

In een ander huis in Bergen op Zoom, bij Jelle, de vader van het meisje, slaat de wanhoop toe. Hij ziet zijn kind eigenlijk nog maar net, nadat vlak na de geboorte de relatie werd beëindigd. Via een juridische strijd kreeg ook hij het gezag toegewezen en kwam er een omgangsregeling. Ook de jeugdbescherming bemoeit zich ermee. Maar plotseling is zijn ex er vandoor, met zijn dochter.

,,Dat ik haar vier maanden niet zag, is vaker voorgekomen”, vertelt hij donderdag tegen de rechter. ,,Het doet alleen echt heel veel als je ook niet weet waar ze is. Gaat het goed met haar? Wie is er allemaal om haar heen?”

Immigratiespecialist

Jan en Charlotte verblijven al die tijd op Curaçao. Ze betalen een fikse som geld aan een immigratiespecialist. Bovendien vindt Jan een baan op het tropische eiland.

Dat ik haar vier maanden niet zag, is vaker voorgeko­men. Het doet alleen echt heel veel als je ook niet weet waar ze is
Vader Jelle

Intussen werkt de politie koortsachtig. Alle alarmbellen rinkelen. Grootscheeps onderzoek wordt opgetuigd. Telefoons van de familie worden afgetapt, de financiën van de twee worden nauwgezet gecontroleerd. Dat onderzoek leidt uiteindelijk tot de aanhouding op 20 april vorig jaar.

Charlotte vertelt de rechter dat er geen sprake is van een ontvoering, maar dat ze rust zoekt. ,,Na al het gesteggel hebben we rust nodig. Voor mijn dochter. Gewoon een korte vakantie van twee maanden. Dat werd wat langer, maar we wilden al bijna terug.‘’

De rechter zegt dat de politie in het dossier een heel ander vermoeden heeft opgeschreven. Dat vermoeden spreekt ook officier van justitie Emi Verhoeven-Ivankovic uit. ,,Ik vraag me heel erg af wat er was gebeurd als de politie eind april niet op Curaçao had gestaan.”

Bron: BN DeStem

Een Reactie op “BNDeStem | Bergse dreumes maandenlang ontvoerd naar Curaçao

  1. ‘nadat vlak na de geboorte de relatie werd beëindigd’

    Zoveelste geval van een belkaartmoeder die haar benen al spreid voordat ze zelfs maar de naam van haar ‘vriend’ weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *