BNDeStem | Ruim honderd Venezolaanse soldaten deserteren

Colombiaanse politieagenten begeleiden in Cúcuta een overgelopen Venezolaanse soldaat | Beeld AP

De onrust in Venezuela houdt aan. Iets meer dan honderd leden van de Venezolaanse veiligheidstroepen zijn sinds zaterdag gedeserteerd en naar Colombia gevlucht. Dat meldt de Colombiaanse migratiedienst.

,,Tot dusver, heeft de Colombiaanse migratiedienst iets meer dan honderd leden van de Venezolaanse strijdkrachten ontvangen die hun land hebben verlaten, vluchtend voor de dictatuur van Nicolás Maduro,” aldus de dienst zondag in een verklaring.

Het aantal deserteurs is minder dan de Venezolaanse oppositie hoopte. Zaterdag probeerde de oppositie voedsel en andere hulpgoederen uit Colombia en Brazilië het land binnen te brengen. In de Venezolaanse grensplaats Santa Elena de Uairén lukte dat niet: pogingen eindigden op een muur van tanks, soldaten en traangas. Zeker vier mensen, onder wie een 14-jarige jongen, kwamen daarbij om het leven. 200 mensen zouden gewond zijn geraakt.

De oppositie rekende op steun van de Venezolaanse veiligheidstroepen, maar die bleef uit omdat te weinig soldaten overlopen.

Bron: BN DeStem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *