BNR | ‘Nederland heeft wat te verbergen in zaak tegen ex-premier Curaçao’

‘Wie heeft die man ooit een Nederlands paspoort gegeven? Daar is Nederlandse controle aan te pas gekomen.

Zolang Nederland geen openheid geeft over hoe maffiabaas Francesco Corallo, van geboorte Siciliaan maar inmiddels bewoner van Sint-Maarten, aan zijn Nederlandse paspoort is gekomen, heeft de Nederlandse staat iets te verbergen. Dat denkt René Zwart, parlementair verslaggever bij de Antilliaanse website Koninkrijksrelaties.nu.

‘Curaçao heeft veel veerkracht’

‘Wie heeft die man ooit een paspoort gegeven? Daar is Nederlandse controle aan te pas gekomen. Het is algemeen bekend dat Corallo banden met de Italiaanse maffia heeft. Dit zaakje stinkt.’ Zwart vindt dat de Tweede Kamer deze kwestie aan zou moeten kaarten.

Vorig jaar werd Gerrit Schotte, veroordeeld ex-premier van Curaçao, veroordeeld tot drie jaar, voor het witwassen van geld het aannemen van steekpenningen en valsheid in geschrifte.

Het Openbaar Ministerie (OM) is een rechtszaak tegen de ex-premier van Curaçao Gerrit Schotte begonnen om 1 miljoen euro terug te vorderen.

Bron: BNR

Een Reactie op “BNR | ‘Nederland heeft wat te verbergen in zaak tegen ex-premier Curaçao’

  1. Italiaans recht erkent dubbele nationaliteit.
    Hoe hij ook nederlands paspoort kreeg. Gewoon door bevolkings register sint maarten. formulier invullen fototje maken en spul opsturen. Net zoals dat bij Curacao Kransi, Buro rijbewijs en immigratie dienst gebeurde totdat ze daar opgepakt werden. Die creatieve ex president kreeg niet voor niets zoveel geld. Dat paspoort ging gratis mee. Stelde niks voor dat deed hij wel vaker. Hij had er ook een paar. Ze worden gemaakt in Nederland dat is alles. Beetje zwart wit kijken van de Zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *