BNR | Toeristen zijn welkom op Curaçao

Maar er zijn wel andere manieren om een zogenaamde PCR-test te krijgen.

Curaçao staat te springen om Nederlandse toeristen en wil die in juli weer toelaten. Maar die moeten dan wel getest zijn op het coronavirus. Alleen kunnen vakantiegangers daarvoor niet naar de GGD.

Maar er zijn wel andere manieren om een zogenaamde PCR-test te krijgen. ‘Om ervoor te zorgen dat het nog minder aannemelijk is dat besmette personen binnenkomen is er die PCR-test’, zegt Oscar van Dam, BNR-correspondent op de Antillen.

Nederland wel, Amerika niet

De politici op Curaçao willen zo snel mogelijk de economie heropstarten en dus zo snel mogelijk toerisme toelaten. De epidemioloog op Curaçao is wel nog voorzichtig, maar ziet geen gevaar in het toelaten van Nederlandse toeristen. ‘Er is heel bewust gekozen dat Nederlandse toeristen mogen komen en bijvoorbeeld Amerikaanse toeristen niet’, zegt Oscar van Dam, BNR-correspondent op de Antillen.

De cijfers met betrekking tot besmettingen zijn beter in Nederland. ‘Om ervoor te zorgen dat het nog minder aannemelijk is dat besmette personen binnenkomen is er die PCR-test. Het is heel weloverwogen besloten om Nederlandse toeristen binnen te laten en het komt niet door druk vanuit de toeristische sector meent de epidemioloog van Curaçao, Izzy Gerstenbluth volgens Van Dam.

Economie

Het eiland Curaçao wil per maand 10.000 toeristen toelaten en hoopt zo de economie weer aan de praat te krijgen. Je moet dan wel een speciale reisverzekering hebben en zijn getest op het coronavirus. Maar bij de GGD kun je voor een test niet terecht. Reden daarvoor is dat de GGD alleen mensen test die klachten hebben. Vakantiegangers hebben dus pech, zo laat een woordvoerder weten.

PCR-test

Wat kan je dan wel doen als je naar Curaçao wil? Zelf ergens een coronatest laten uitvoeren, een zogenaamde PCR-test. Er zijn allerlei labs die dat doen. Al is het de vraag hoe betrouwbaar die zijn. Er zijn namelijk labs die zeggen een speciale validatie te hebben van het RIVM. Maar navraag bij het RIVM leert dat daar vaak niets van waar is. Wil je nu weten welke labs wel betrouwbaar zijn dan is op de website van het RIVM een lijst te vinden. Dus als je wil, is een degelijke coronatest mogelijk.

Bron: BNR radio

23 Reacties op “BNR | Toeristen zijn welkom op Curaçao

 1. Piet van Linden

  Blublublu heeft gelijk. Nederland moet géén toeristen sturen, maar geld. We hebben nu 10 jaar de tijd gehad om Nos Mes Por te bewijzen. Komt dus allemaal goed , zonder toeristen. We hebben allemaal een paspoort en kunnen zó naar Nederland vertrekken, en het eiland later verrekken. Niet dringen.

 2. bululu
  waar haal jij die wijsheid vandaan
  stranden betalen auto huren even naar de supermarkt en dan onderdak en ga zo maar verder wij toeristen geven grof geld uit om naar het eiland te komen en dan nog de activiteiten quad rijden , dolfijn zwemmen , water scooter , jeep safari en klein curaçao alles rond de honderd dollar eigenlijk komt het hier op neer dat niks gratis is op curaçao. en dat je met een dikke portemonnee op Hato moet aankomen om van een aangename vakantie te genieten

 3. Meloen en al zou ‘t komen.
  Nou en.
  Er is weinig keuze.
  En ‘t gaat open wat je nu ook verder loopt te piepen.
  En dan gaan we ‘t zien.

 4. Liggen de gehele dag op ONZE stranden en geven geen stuiver uit.
  Blijf maar lekker weg.Doeiiiiiii.

  Woehaa wat een oorverdovende domheid spreekt uit deze stelling. We zouden de toeristen uit nederland beter een geheel gratis verblijf op deze rots aanbieden, dat hotelverblijf hebben ze met de talloze bedragen welke er reeds vanuit nederland in onze bodemloze put zijn gestort al lang dubbel en dwars met hun belastingcenten betaald. We moeten heel blij zijn dat dat keer op keer opnieuw is gebeurt, ook het salaris van vele nutteloze en overbodige ambtenaren wordt zo uiteindelijk door nl betaald. Gelukkig hebben we inmiddels doortastende mensen als Knops.

 5. Joep Meloen

  @ Ambulant,

  Je kunt de uitslag van de enquete zo terugvinden via google, dus leef je uit.

  En ik begrijp dat jij dus de ‘kop in ‘t zand’ politiek er op nahoudt ? Jij wil vol blijven houden dat er geen corona mee zal komen ?
  Keep dreaming.

 6. Ja meloen.. Gaap.
  Moet je nog een cursus antivirus??

 7. Joep Meloen

  Bululu doet zich voor als YdK, maar zijn taalgebruik verraadt dat het een Nederlander is, slechts hier om de boel op te stoken. En zo te zien lukt dat aardig.

  Overigens wil ik wel even attenderen op een enquete, gehouden in Nederland, over ‘op vakantie gaan in de zomer’.
  Het gros van de mensen blijft gewoon thuis, heeft geen zin om risico te lopen. Slechts 33 % gaf aan dat ze op vakantie zouden willen gaan (als dat mogelijk is), maar de meerderheid daarvan gaf weer aan dat ze in Nederland zullen blijven.
  Waarom ?
  Omdat ze de corona situatie in Nederland kennen, bekend zijn met de regels, het nieuws kunnen blijven volgen en ieder moment weer naar huis kunnen wanneer het uit de klauwen loopt.
  Vliegen was 1 van de dingen waar vrijwel niemand trek in heeft.

  Dus hoe wij aan die 10.000 toeristen moeten gaan komen is mij een raadsel. En dat we dan nog steeds denken dat daar geen corona tussen zal zitten is gewoon de kop in het zand politiek.

 8. Hij bedoelt.
  Me Myself and I

 9. Ook dat nog

  “WIJ willen geen toeristen”
  “WIJ staan niet te springen”
  Wie is “wij”
  Jij bent 1 persoon en geen WIJ. Voor wie denkt zo’n persoon te spreken?
  Nogmaal vriend Bululu, wie is WIJ????
  Of ben jij alleen maar een gefrustreerde JIJ.
  Antwoord graag.

 10. Ja en al die boodschappen nemen ze mee uit Nederland zeker?
  Of kopen ze dat lokaal..
  En wie houd hier de stranden schoon..

 11. Betalen om aan het strand te zijn doe je toch. Of direct betalen aan de exploitant of aan de “alternatieven” exploitanten in natura kost je minimaal een nieuwe autoruit of hele auto. Ook kan er vriendelijk verzocht worden om de welstand in cash en natura te delen als je wilt vertrekken.

 12. Knoek-koe

  Zoner de Nederlandse toerist kan Suzy niet haar woeker facturen via haar familie declareren en binnen een week innen…

 13. @bululu. Denk aan je verdienmodel. Wie moeten jij, jouw vrienden en familieleden dan beroven ?

 14. Liggen de gehele dag op ONZE stranden en geven geen stuiver uit.

  Zoveel stranden zijn niet van ONS. Portomari, Blauwbaai, Mambo, Jan Thiel, Pirates Bay, Cas Abou zijn niet gratis toegangelijk. Bij Vaersenbaai mag je geen eten meenemen. San Juan ook betalen.

  Dan blijft er weinig over en als je naar Jeremi gaat is er niets om iets te kopen.

  Volgens mij woont Bulibulu al heel lang niet meer op Curacao!

 15. Curacao revisited

  “Liggen de gehele dag op ONZE stranden en geven geen stuiver uit.”
  de nederlandse belastingbetaler heeft per 10-10-10 en in 2020 weer voldoende uitgegeven qua staatssteun. Wanneer gaan wij YDK zelf eens onze begrotingsdiscipline aanhouden?

 16. Ook dat nog

  @Bululu
  Je hebt groot gelijk, weg met al die toeristen.
  We verbouwen al ons voedsel zelf, we maken onze eigen auto’s, we zijn namelijk 100% zelfvoorzienend hier op het eiland. Nos mes por…alles zelf… we hebben helemaal niets en niemand nodig. We geven andere landen geen geld meer, we houden alles zelf.
  We maken onze opleidingen iets minder goed, zodat studenten uit het buitenland makkelijker hier kunnen instromen, om ook op ons niveau te komen.
  Onze eigen vliegtuigmaatschappij brengt en haalt iedereen ter wereld.
  We gaan onze voedseloverschotten exporteren.
  Dit welvarende eiland heeft niemand nodig. Als klap op de vuurpeil, zullen we voedselpakketten sturen naar al die landen om ons heen, die niet zo goed op orde zijn, als ons eiland.
  Goed bezig Bululu

 17. @Bulubulu, Niet iedereen op Curacao krijgt salaris voor nietsdoen omdat hij of zij familielid is van een foute politicus.

  En jouw geliefde Isla is einde verhaal!

 18. Wij staan niet te springen!!
  Wij willen helemaal geen Hollandse toeristen.
  Stelletje armoedzaaiers.
  Nemen zelf pindakaas,drop,hagelslag,
  Kaas en boter mee.
  Liggen de gehele dag op ONZE stranden en geven geen stuiver uit.
  Blijf maar lekker weg.Doeiiiiiii.
  (en klagen over de lokale ( YDK )bevolking.
  Maar….in Holland is alles beter.

 19. @F.Weijers

  Kijk even op deze site vwb de reisverzekering
  https://www.allianz-assistance.nl/over-ons/nieuws/coronavirus.html

 20. Abraham Mossel

  De crim staat te springen om toeristen, de crim kan net zo hoog springen wat het kan, maar er komt geen hond nu ze weten dat deze corrupte regering de grootste dief van het eiland Gerrit de Raaf in hun ogen wel een enkelbandje mocht krijgen, gelukkig heeft de wet en rechter daar een stiokje voor gestoken, netjes wachten op je beurt Gerrit er zijn nog twintig wachtende voor jouw. Dus gewoon wachten op de tijd dat je er uit mag om weer het volk op te naaien, zitten zal, je ziele poot.

 21. ericlapas

  Meeste mensen boeken een vakantie voor 10 of 14 dagen dat is precies in de incubatie tijd. Eigenlijk zou iedereen die hier binnenkomt getest moeten worden maar het is niet bekend dat meer testen besteld zijn.

  Het zal toch niet weer hetzelfde probleem zijn? Dat al het geld naar managers met top salarissen gaat i.p.v naar de zorg?

  Trouwens als mensen zo graag willen reizen moeten zij of de hotels waar ze gaan verblijven voor het testen dokken.

 22. F. Weijers

  Wat wordt bedoeld met speciale reisverzekering?

 23. F. Weijers

  Wij worden getest via het laboratorium in het ziekenhuis. Dat is vertrouwd. Moet een kindje van 2 jaar ook getest worden? En hoeveel dagen voor vertrek moet de test worden uitgevoerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *