Boer trekt naar rechter omdat nieuwe dekstier zijn koeien langs voor benadert

stierEen boer uit het West-Vlaamse Westrozebeke en een veehandelaar uit Middelkerke staan binnenkort tegenover elkaar in de rechtbank. Aanleiding? De dekstier die de boer van de veehandelaar kocht, kwijt zich niet van zijn taak. Of liever: de stier heeft de beginselen van de koeienanatomie niet onder de knie.

De boer voelt zich bekocht omdat de dekstier, die hij voor 3.250 euro aanschafte, drie maanden na aankoop nog geen enkele van zijn zeven koeien had weten te bevruchten, zo weet nieuwsblad.be.

Verkeerd
Samen met zijn veearts hield de boer de stier in de gaten. Toen de dekstier één van de koeien benaderde, zagen ze dat de stier de koe niet langs achteren, maar lang voren benaderde.

De boer stuurde de veehandelaar een aangetekende brief, maar kreeg daar geen reactie op. Toen besloot hij een advocaat in de arm te nemen en de veehandelaar voor de rechtbank te slepen.

Verborgen gebrek
De boer eist de ontbinding van de verkoopovereenkomst wegens ‘een verborgen gebrek’. Hij eist naast het aankoopbedrag ook 5,25 euro per dag onderhoudskosten voor zowel de koeien als de stier, plus een schadevergoeding van 1.500 euro.

Mijn cliënt liep een ernstige vertraging in de kweek op door de wanprestaties van die stier’, zegt zijn advocaat Thomas Bailleul op nieuwsblad.be.

Auto met kapotte motor
In principe valt dit te vergelijken met een autohandelaar die een wagen verkoopt waarvan de motor kapot is. Als die wagen na vijf kilometer stilvalt, dan is die autohandelaar daarvoor verantwoordelijk”.

De zaak komt binnenkort voor de rechtbank in Veurne.

To Top

0 Reacties op “Boer trekt naar rechter omdat nieuwe dekstier zijn koeien langs voor benadert

  1. Abraham Mossel

    Je zou bijna zeggen die stier staan op het verkeerde (ei) land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *