Bonaire.nu | Belastingdienst CN legt beslag bij Bopec

Bopec verkeert, net als de Isla Raffinaderij op Curaçao, in financieel zwaar weer door de situatie van moederbedrijf PDVSA in Venezuela | Foto: Harald Linkels

Kralendijk – Volgens nog onbevestigde berichten van doorgaans goed ingelichte bronnen, zou de belastingdienst Caribisch Nederland (B/CN) beslag hebben laten leggen bij Bopec ter waarde van $240.000. Het zou daarbij gaan om een invorderingsmaatregel voor een bedrag aan openstaande boetes bij het olieoverslagbedrijf.

Gezaghebber Rijna zou in verband met deze zaak nog getracht hebben te bemiddelen in de ontstane situatie, hoewel hij hierover formeel geen zeggenschap heeft. Bopec verzocht uitstel van betaling voor het openstaande bedrag, maar dat hield de beslaglegging door B/CN niet tegen.

Bopec verkeert, net als de Isla Raffinaderij op Curaçao, in financieel zwaar weer door de situatie van moederbedrijf PDVSA in Venezuela, waardoor de inkomsten van het bedrijf al enige tijd zo goed als nihil zijn.

Begin 2018 werd nog een bedrag van ettelijke miljoenen vrijgemaakt door de PDVSA voor dringend onderhoud aan de tanks, de leidingen en de steigers. Hiermee werd een dreigende sluiting, opgelegd door de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), op het laatste moment afgewend.

Door de aanhoudende precaire situatie bij Bopec besloot de overheid recent al alternatieve voorzieningen te treffen voor de opslag van olie voor lokaal gebruik. Voorheen was die opslag ook aan Bopec toevertrouwd. De brandstof is van levensbelang voor de lokale energievoorziening.

Vanwege het weekend lukte het de redactie van Bonaire.Nu nog niet de directie van Bopec te bereiken voor commentaar op de ontstane situatie.

Bron: Bonaire.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *