Bonaire.nu | Bonaire onder curatele? ,,Complete lariekoek”, zegt staatssecretaris Knops

Staatssecretaris Raymond Knops over de geruchten die Jopie Abrahams verspreid: ,,Abrahams’ bronnen zijn niet zo betrouwbaar als hij zegt.” | Foto Nico van der Ven

Den Haag – ,,Complete lariekoek.” Zo reageert staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op de bewering van oud-politiek leider Jopie Abraham dat de Nederlandse regering besloten zou hebben Bonaire onder curatele te plaatsen.

Abraham verspreidde dat bericht donderdag via Facebook. Hij schreef ‘uit zeer betrouwbare bron’ te hebben vernomen dat Bonaire ‘binnenkort’ hetzelfde staat te gebeuren als de ingreep op Sint Eustatius. Het hield de gemoederen, getuige de tientallen reacties, flink bezig. Tweede Kamerlid André Bosman (VVD) liet meteen al weten geen geloof te hechten aan de bewering van Abraham.

Door Bonaire.Nu gevraagd om een reactie zei Knops vandaag na afloop van de Ministerraad het volgende: ,,Ik ga niet in op geruchten. Ik kan in elk geval zeggen dat zijn bronnen niet zo betrouwbaar zijn als hij zegt. Als het al zo zou zijn, zou ik het u niet zeggen, maar ik wil ook niet de geruchten voeden: het is complete lariekoek. De discussie die er over wordt gevoerd vind ik heel interessant, maar ik zou zeggen: laten we ons richten op wat er moet gebeuren.”

De bewindsman doelt daarmee op de afspraak die hij in januari tijdens zijn bezoek aan Bonaire heeft gemaakt met het Bestuurscollege en de Eilandsraad dat er een ‘breed gedragen actieplan’ moet komen. ,,Bonaire heeft grote problemen. Er moeten op tal van vlakken afspraken worden gemaakt; over deugdelijk financieel beheer, over infrastructurele problemen en economische uitdagingen. Ik wil een plan waarvan iedereen zegt: zo gaan we het doen.”

Knops wijst op de extra 30 miljoen euro die het kabinet heeft gereserveerd voor de BES-eilanden. Dit geld gaat toegekend worden op basis van goed onderbouwde projectplannen. ,,In april praten we er bestuurlijk verder over en dan moet er voor de zomer een overeenkomst liggen.”

Bron: Bonaire,nu

Een Reactie op “Bonaire.nu | Bonaire onder curatele? ,,Complete lariekoek”, zegt staatssecretaris Knops

  1. Abraham Mossel

    Kijk hem staan die Jopi popie met zijn NEP nieuws!, Knops doet er goed aan om Jopie’s bankrekeningen eens goed te laten controleren vooral in het buiten land, dan zingt Jopi popie een heel ander liedje????.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *