Bonaire.nu | Boneriaan met bommelding KLM zorgt voor ernstige ontregeling luchtverkeer Aruba

Een Boneriaanse man met eindbestemming Bonaire heeft eerder op de avond gezorgd voor de totale ontregeling van het luchtverkeer op de Reina Beatrix Airport van Aruba door een bommelding te doen aan boord van een KLM toestel | Foto: BES-Reporter

Oranjestad/Kralendijk- Een Boneriaanse man met de initialen U.G. heeft vanavond gezorgd hebben voor een ernstige ontregeling van het luchtverkeer op de luchthaven van Aruba door het doen van een bommelding.

Door de bommelding op vlucht KL767, uitgevoerd door de Airbus A330, liep zowel de vlucht als het overige luchtverkeer ernstige vertraging op.

De man en zijn 2 kinderen, met wie hij samen reisde, moesten net als alle andere passagiers met eindbestemming Bonaire, uitstappen bij de tussenlanding op Aruba. Hierbij moeten passagiers in transito uitstappen, zich door de security screening begeven om opnieuw in te stappen, samen met passagiers die vanuit Aruba naar Amsterdam vertrekken.

De man U.G. vond, volgens nog onbevestigde berichten, het vertrek van de vlucht naar Bonaire te lang duurde, waarop hij melding maakte van het feit dat hij een bom bij zich zou hebben als ook een vuurwapen.

Ingerekend en meegenomen voor verhoor

De melding van de man leidde onmiddellijk tot groot alarm, de ontruiming van het vliegtuig en de omleiding van het vluchtverkeer via buureiland Curaçao. De betreffende man is onmiddelijk ingerekend en meegenomen voor verhoor. De kinderen van de man zijn niet aangehouden en mochten hun reis, zonder vader, voortzetten.

Enkele weken geleden deed een aangeschoten vrouw op de luchthaven van Aruba ook al een valse bommelding. Omdat alle meldingen van een bom serieus genomen moet worden, heeft het doen van een dergelijke (valse) melding enorme gevolgen en leiden ook tot enorme kosten voor de luchthaven en maatschappijen die door de noodmaatregelen worden getroffen.

Door de actie van de man vertrekt KL767 met bestemming Amsterdam, nu pas net voor middernacht naar Amsterdam, in plaats van de geplande tijd van iets na 10 uur in de avond.

Bron: Bonaire.nu

Een Reactie op “Bonaire.nu | Boneriaan met bommelding KLM zorgt voor ernstige ontregeling luchtverkeer Aruba

  1. Commentpolis

    Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *