Bonaire.nu | John van ’t Schip opent speciale Johan Cruijff tafel

Het openingsschot van John van ’t Schip

Vanmiddag heeft John van ‘t Schip samen met Jonnie en Therese Boer het openingsschot gegeven voor een speciale tafel in het restaurant Brass Boer op het Delfins Resort.

Op één van de klippen die voor het restaurant liggen staat een Cabana. Onder de Cabana is Table 14 gevestigd. Table 14 is een hommage aan Johan Cruijff. Door te reserveren (max. 6 personen) en te eten bij Table 14 gaat een deel van de opbrengst naar de Johan Cruijff foundation. De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging.

Cruijff wordt wereldwijd erkend als een van de beste voetballers aller tijden. Johan Cruijff had de bijnaam Nummer 14 en speelde jarenlang onder dit nummer bij Ajax.

John van ’t Schip is een Nederlands oud-voetballer, die bij AFC Ajax speelde van 1981/82 – 1991/92. Hij viert vandaag zijn verjaardag op Bonaire.

Bron: Bonaire.nu

7 Reacties op “Bonaire.nu | John van ’t Schip opent speciale Johan Cruijff tafel

 1. @Maurice: dat aantal vrouwen valt dan best wel mee.

 2. Speciale tafel als in een kasteel Camelot, ‘Ronde Tafel’?
  Johan Cruijff was een geweldige ambassadeur van/voor het Nederlands voetbal. Door zijn spel en netwerk (Nederland, Spanje en VS o.a.) heeft hij het Nederlandse voetbal op het hoogste niveau wereldwijd getild. Jongens als Van ‘t Schip moeten hem daarvoor ‘eeuwig’ dankbaar zijn.

  Jammer dat er gekozen is voor nummer 14, daar dit nummer voor racisten een ‘speciale’ (“14 words”) betekenis heeft. Johan heeft ook andere rugnummers gedragen (ook voor het Nederlands elftal).
  Exclusiviteit biedt geen vooruitgang, zie de situatie van Ned. Voetbal.

 3. Mooi initiatief. Eerbetoon aan een groot voetballer en mens ook (50 jaar getrouwd, wat een verschil met Curacaose topsporters die met bijna net zoveel vrouwen het bed induiken als dat er items op dit forum door vulgariteiten van La Stiwz gesloten worden.

 4. redactie curacao

  @Caribbeancynic: aangepast, dank u wel!

 5. caribbeancynic

  Voordat de verkeerde naam op de tafel wordt geschroefd, de juiste schrijfwijze is: Johan Cruijff

 6. Abraham Mossel

  @ Plasje de misselijkend makende einselganger, heeft weer een mededeling, probeer eerst van deze meester zijn naam eens goed te schrijven, daarna mag je wat zeggen jaloerse hond?. Ha Ha

 7. Een Johan Cruiff tafel, er is ongetwijfeld over nagedacht. De voetballer Johan Cruiff was zeker in zijn tijd ongetwijfeld één van de besten ter wereld.

  Ik denk dat weinigen van ons de voetballer Cruiff hebben meegemaakt. Wat ik heb begrepen is dat een groot verschil was tussen de voetballer en de mens Cruiff.

  De mens Cruiff had moeite om los te laten en probeerde ook vanuit zijn graf invloed te blijven oefenen bij de teams waar hij gewerkt heeft. Zo was hij voortdurend aan de stoelpoten van Louis van Gaal zagen toen Van Gaal trainer van Barcelona was. Het zelfde deed hij bij Ajax waar bestuurders belachelijk werden gemaakt en vernederd door zijn spreekbuizen bij de media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *