Bonaire.nu | Nu ook onduidelijkheid over contractverlenging TCB-directeur Adriaens

Door Harald Linkels

Er is nog niks bekend over de verlening van het contract van Maurice Adriaens, dat aanstaande zondag afloopt. Foto: Harald Linkels

Kralendijk- Na de heisa rondom de contractverlenging van luchthavendircteur Michael Nicolaas, is er nu opnieuw onduidelijkheid over de status van een directeur van overheidsentiteit: de Tourism Corporation Bonaire (TCB).

Diverse media maken melding van het feit dat het contract van Adriaens aanstaande zondag af zou lopen, zonder dat er al sprake lijkt te zijn van een BC-besluit om diens contract te vernieuwen voor een nieuwe periode.

Adriaens kwam, vlak na zijn benoeming, veelvuldig in het nieuws toen bleek dat ook de Curaçao Tourims Development Corporation (CTDB) haar oog op Adriaens had laten vallen als nieuwe directeur. Adriaens besloot toen toch voor Bonaire te kiezen. Hij gaf daarbij aan dat hij zin had in de uitdaging en dat hij net met zijn gezin naar Bonaire was verhuisd.

Onder Adriaens lijkt de TCB aan dynamiek te hebben herwonnen. Er zijn diverse nieuwe initiatieven ontplooid, er is een strategisch toerisme marketingplan opgesteld en diverse nieuwe carriers zijn begonnen met vluchten naar Bonaire, of zijn voornemens die op korte termijn te beginnen.

Het op afstand zetten van de lokale politiek bij overheidsentiteiten lijkt, met alle problemen binnen de luchthaven, de Bonaire Holding Maatschappij en nu de TCB, niet erg geslaagd. In de praktijk is het nog steeds het zittende bestuurscollege die dienst uitmaakt als het gaat om welke directeur er wordt benoemd en of een bestaand contract wordt verlengd. Hierbij lijken de meningen of voornemens van de ingestelde Raden van Commissarissen of Raden van Toezicht in de praktijk nauwelijks enige gewicht in de schaal te leggen.

Hoewel de overheid nog geen mededelingen heeft gedaan over haar voornemen het contract van Adriaens al dan wenselijke te achten, heeft zij in elk geval tot nog toe geen poging ondernomen om de steeds luidere geruchten hierover, de kop in te drukken.

Bron: Bonaire.nu

4 Reacties op “Bonaire.nu | Nu ook onduidelijkheid over contractverlenging TCB-directeur Adriaens

  1. Ik weet niet of Adriaans goed is in zijn werk, maar sinds hij zich verbond aan de FOL van de domme analfabeet Anthony Godett die niet meer dan een marionet was van de door en door corrupte Nelson Monte, Ben Komproe en Richard Salas (niet voor niets de schoonvader van criminele psychopaat Gerrit Schotte) had hij in geen enkele overheidsfunctie meer benoemd mogen worden.

    Maat zelfreinigend vermogen kennen we niet op de eilanden. Zo zit het sprekende mantelpak Stella van Rijn alias Schottes sloerie alias Gerrits geisha ook nog steeds op haar zwaar betaalde post waarvoor ze alle kwalificaties mist.

  2. Altijd weer een waar genoegen te lezen hoe inhoudelijk, beargumenteerd en bijna literair geformuleerd er door KKC-lezers wordt gereageerd. Misschien een idee al die juweeltjes eens te bundelen?

  3. Volgens @Mossel, “Het wordt eens hoog tijd dat ook deze niet te pakken “slijmerige paling” eens dik aan de kant gezet wordt.” Nou Mossel ik heb slecht nieuws voor jou. Stront komt altijd naar boven drijven. Ook dit smerig stuk vreten zullen we binnenkort in een hoge positie zien.

  4. Abraham Mossel

    Het wordt eens hoog tijd dat ook deze niet te pakken “slijmerige paling” eens dik aan de kant gezet wordt. Deze glibberige paling heeft vanaf zijn FOL loopbaan, goed zijn zakken kunnen vullen met directeurs baantjes, ook hij moet maar eens alleen met zijn dik opgebouwde pensioen gaan leven, en geen diverse dik betaalde baantjes meer krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *