Bonaire.nu | Politicus Theo Heyliger uit St. Maarten overgebracht naar JICN Bonaire

Het Openbaar Ministerie heeft een nieuw beleid uitgevaardigd en gecommuniceerd met betrekking tot de detentie van gedetineerden. Dit beleid is gericht op de naleving van fundamentele mensenrechten | Vigilante

Kralendijk – De Politicus Theo Heyliger uit St. Maarten zal zijn voorlopige hechtenis uitzitten in de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland JICN op Bonaire. De verdachte werd tot nu toe in voorlopige hechtenis gehouden op het politiebureau van Philipsburg in het belang van het lopende onderzoek.

Hij wordt verdacht van onder andere grootschalige corruptie, omkoping en fraude in de bouwsector van St. Maarten.

De beslissing hem te verplaatsen naar JICN Bonaire is genomen omdat de gevangenis van Point Blanche de maximale capaciteit van 70 personen heeft bereikt

Het Openbaar Ministerie heeft een nieuw beleid uitgevaardigd en gecommuniceerd met betrekking tot de detentie van gedetineerden. Dit beleid is gericht op de naleving van fundamentele mensenrechten. Als gevolg hiervan, kan een verdachte maximaal tien dagen in het politiebureau van Philipsburg verblijven. Minderjarigen mogen niet langer dan 3 dagen worden vastgehouden, ongeacht het misdrijf.

De maximale capaciteit in de gevangenis van Point Blanche is vastgesteld op 70 gedetineerden en aanklagers onderzoeken de detentie voorwaarden vaak kritisch. Het Openbaar Ministerie moest afgelopen vrijdag 3 gevangenen vrijlaten omdat overbevolking leidde tot mensenrechtenschendingen. Deze 3 gevangenen hadden het grootste deel van hun gevangenistijd al uitgezeten en zouden in maart 2019 worden vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie verwacht dat de capaciteitsproblemen in Point Blanche de komende weken verder zullen verslechteren, aangezien Curaçao heeft aangekondigd 7 gevangenen terug naar Sint Maarten te sturen. Hoewel de situatie in de gevangenis van Point Blanche voor geen enkele gevangene ideaal is, wordt onderscheid gemaakt tussen personen met een onherroepelijke veroordeling en personen in voorlopige hechtenis.

De officier van justitie heeft geconcludeerd dat T.H. niet langer op het politiebureau kan blijven omdat de termijn van tien dagen zou worden overschreden. Daarom is T.H., voorlopig op Bonaire gehuisvest, de dichtstbijzijnde faciliteit van Sint Maarten met voldoende capaciteit.

Bron : Anti-corruption Watch

Bron: Bonaire.nu

3 Reacties op “Bonaire.nu | Politicus Theo Heyliger uit St. Maarten overgebracht naar JICN Bonaire

  1. Abraham Mossel

    Doorzenden naar huize blik en bloos in de War-moed straat , heeft hij een mooi uitzicht op de dansende meiden op het hoek café van ome Co, eigenlijk moet je het trio Gerrit de Raaf , T H en Pisstooltje in de dieffe wagen door A.dam laten rijden en dan op de genoemde hoek vast zetten met uit zicht natuurlijk wand dat doet zeer

  2. ericlapas

    Als ministers en parlementariërs op SXM ruim $18.000 verdienen en nog de fout in gaan moet de rechter echt zwaarder straffen.

  3. Opgesloten bij zijn partner in political crime, Ramboloodin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *