Bonaire.nu | Stakingen Curaçao leiden tot lege schappen op Bonaire

Door Harald Linkels

Verschillende supermarkten hebben te kampen met schaarste, nu containers met groente en fruit afkomstig uit Florida blijven steken op Curaçao | Harald Linkels

Kralendijk- Wie dacht dat Bonaire niet langer meer de wrange vruchten plukt van problemen op buureiland Curaçao heeft het mis.

De stakingen van overheidspersoneel, die al verschillende dagen aan de gang zijn, hebben ook hun uitwerking op Bonaire.

Verschillende supermarkten hebben te kampen met schaarste, nu containers met groente en fruit afkomstig uit Florida blijven steken op Curaçao door de staking van het douanepersoneel.

In het verleden zijn vaker stemmen opgegaan om rechtstreeks containers van Miami naar Bonaire te verschepen om zo sneller, maar zeker ook goedkoper, te kunnen werken. Tot op heden lijkt dat echter nog niet gelukt.

Hoewel Bonaire, als het gaat om de overheid, in feite geen banden meer heeft met het zustereiland, blijft de economische afhankelijkheid van Curaçao in de praktijk groot.

Door de sluiting van de grenzen met Venezuela is de aanvoer van groente en fruit uit het buurland ook al geen reëel alternatief.

Vandaag diende op Curaçao overigens een rechtszaak, waarin de overheid eist dat de ambtenaren weer aan het werk gaan. De ambtenaren zijn ontevreden over meerdere dingen. Zo maken zij zich zorgen over de toekomst van de Isla-rafinaderij, eisen zij de uitbetaling van een achtergebleven loontrede en zijn zij tegen de functie van het eiland als humanitaire hub voor Venezuela.

Bron: Bonaire.nu

2 Reacties op “Bonaire.nu | Stakingen Curaçao leiden tot lege schappen op Bonaire

  1. Er staat ‘voedselhulp’ op Hato Curaçao

  2. Ik had verwacht dat ambtenaren een beetje verstand hadden. Maar neen, ik heb gigantisch vergist. Ze hebben nog minder zaagsel in hun hersenpan dan een struisvogel.
    Moet er wel bij zeggen dat er ook werkende- en verstandige ambtenaren zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *