Bonaire.nu | Voorlichtingscampagne referendum Wiv Wet 2017 van start

In opdracht van de minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties voert RCN de voorlichtingscampagne uit | ANP

Op 21 maart 2018 kan de bevolking van Caribisch Nederland deelnemen aan een raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017). RCN start deze week een voorlichtingscampagne op de 3 eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De voorlichtingscampagne duurt zes weken.

Er worden diverse communicatiemiddelen ingezet, zoals advertenties, radio- en TV spots en Facebook om stemgerechtigden van alle benodigde informatie te voorzien, zodat ze op de juiste manier gebruik kunnen maken van hun stemrecht.

De campagne, met als thema “Elke stem telt”, heeft als doel  iedere inwoner bewust te maken van de volgende hoofdonderwerpen:

 • bekendheid dat er een referendum gehouden wordt
 • wie mag waar stemmen, wanneer en op welke tijden
 • stemmen bij volmacht
 • het stembiljet

Op de website an www.rijksdienstcn.com/referendumwiv2017 vindt men uitleg over het stemproces en de stemregels. Meer informatie omtrent de wet waarover het referendum wordt gehouden vindt men op de website van www.referendumcommissie.nl.

In opdracht van de minister van Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties voert RCN de voorlichtingscampagne uit. De openbare lichamen zijn verantwoordelijk voor de organisatie van het referendum. 

Bron: Bonaire.nu

2 Reacties op “Bonaire.nu | Voorlichtingscampagne referendum Wiv Wet 2017 van start

 1. Bij het afschaffen van het raadgevende referendum komt het “nieuwe communisme” in het bereik van het parlement.
  De burger wordt dan volledig monddood gemaakt.
  Wat de uitslag ook mag zijn van het WIV, men luistert toch niet naar de stem van het volk en men gaat gewoon door met de eigen plannetjes.
  Zelfs de verkiezingsleuzen van de diverse partijen worden nu met voeten getreden. Wat nu gebeurt is ruilen en verloochenen van principes. D66? VVD? etc.
  Democratie????

 2. Renée van Aller

  Wel een referendum in Bonaire en terecht, maar het afschaffen voor Nederland of het hele Koninkrijk? Dat is onduidelijk. Blijkbaar zijn onze vertegenwoordigers er niet voor ons, maar meer voor eigen gewin en glorie. Guts & Glory. Het optreden van vaderlandse ministers en parlementariërs heeft steeds minder van doen met democratie en de vertegenwoordigende rol ten behoeve van de burgers, die hen gekozen hebben. Worden we een dictatuur van verschillende denkrichtingen en coalities die niet meer weten wat het algemeen belang is? Renée van Aller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *