Bonaire weer ruim zes uur in totale duisternis

stallantaarnKRALENDIJK — Een kortsluiting ter hoogte van de verkaveling Belnem Zuid heeft gisteravond voor instabiliteit in de stroomvoorziening gezorgd, waardoor het eiland ruim zes uur zonder stroom kwam te zitten.

De storing begon bij een van de hoogspanningsmasten in Belnem Zuid.
Daardoor werd de hoogspanningskabel automatisch van het net ontkoppeld.
Dit had echter als gevolg dat er instabiliteit op het systeem is ontstaan, waardoor de wijken Tera Cora, Amboina, Antriol en Nort Saliña door het veiligheidsmechanisme van het net waren ontkoppeld.

Gedurende de herstelwerkzaamheden door het WEB-personeel, in samenwerking met de medewerkers van ContourGlobal, heeft zich een instabiliteit voorgedaan om 21.35 uur bij de installaties van ContourGlobal die een totale black-out heeft veroorzaakt.

Het personeel van ContourGlobal is direct begonnen met de herstelwerkzaamheden om de plant weer op te starten en in bedrijf te stellen.
Omstreeks 22.44 uur was het zover om de wijken weer op het net aan te sluiten.

Door de kortsluiting werd het WEB-personeel echter met verschillende tegenslagen geconfronteerd bij het opnieuw aansluiten van de wijken op het net.
Dit had als consequentie dat het langer duurde om alle wijken op het net aan te sluiten. Omstreeks 03.25 uur ’s in de ochtend waren alle wijken aangesloten op het net.

Ondertussen is WEB bezig om in samenwerking met ContourGlobal, de nodige inspecties te doen om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *