Bonden niet te spreken over memo Van der Horst

Etienne van der HorstWILLEMSTAD — De lokale overheidsbonden zijn niet te spreken over het interne memo, dat minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) op 19 november naar alle ambtenaren heeft gestuurd. In het memo legt Van der Horst uit waarom er maatregelen nodig zijn om tot structurele besparingen te komen op de personeelskosten van de overheid.

Advertentie

Volgens Abvo-voorzitter Wendy Calmes kwam het interne memo van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) ter sprake tijdens de bijeenkomst donderdag van het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA), waar de overheid in overleg treedt met de overheidsvakbonden Abvo, NAPB, STrAF en SAP.
In het memo stelt de overheid onder meer dat besparingen absoluut noodzakelijk zijn en dat als deze uitblijven de regering genoodzaakt zal zijn om andere maatregelen te nemen.
Eén van deze maatregelen zou de introductie van een tijdelijke heffing kunnen zijn. Calmes hekelt het feit dat de regering met het memo de ambtenaren onder druk wil zetten, zodat zij op hun beurt weer de vakbondsleiders onder druk gaan zetten.

Wij hebben duidelijk aangegeven dat wij dit niet op prijs stellen. Op deze manier wordt geprobeerd ons te beïnvloeden.”

Tijdens het overleg van afgelopen donderdag kregen de overheidsvakbonden de door hun gevraagde informatie van Van der Horst.
Het is nu aan de bonden om te reageren op het integrale pakket aan maatregelen, dat door de regering aan de bonden is aangeboden.
Volgens de Abvo-voorzitter zullen de bonden zo snel mogelijk een reactie formuleren op het pakket dat nu op tafel ligt.
De overheidsvakbonden zullen een datum moeten prikken waarop het overleg zal moeten plaatsvinden. Maar hij geeft wel aan hier een hard hoofd in te hebben.

Ik denk niet dat wij er op salarisgebied uit zullen komen, De overheid moet zich met alternatieven gaan bezighouden.
Kijk, de ministers willen hun salaris voor een periode van twee jaar bevriezen.
Maar het maakt wel iets uit of je 17.000 of 1.700 gulden per maand verdient. Die ene loontrede of indexering die je niet uitbetaald krijgt, kan net het verschil zijn tussen het krijgen van een hypotheek of niet.”

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Bonden niet te spreken over memo Van der Horst

  1. Iedereen moet inleveren ook ambtenaren,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *