Botika’s dreigen met actie: medicijnen contant betalen

SVB moet rekeningen voor 1 september betalen

WILLEMSTAD — De Vereniging van Apotheekeigenaren (VAE) geeft zorgverzekeraar SVB en de regering tot 1 september de tijd om de openstaande rekeningen over de maanden maart tot en met mei te betalen. Als dat niet gebeurt dan moeten alle SVB-verzekerden vanaf 1 september hun medicijnen contant betalen. Een SVB-verzekeringskaart wordt dan niet geaccepteerd. Dat zegt Ben Bolhuis, secretaris van de VAE.

SVB heeft de betalingsachvan BZV geërfd.
Sinds 1 mei is BZV in de SVB geïntegreerd. De SVB weigert echter de openstaande rekeningen van het FZOG-fonds en BZV te betalen.
Aanvankelijk heeft de VAE de regering tot 3 augustus de tijd gegeven om met een oplossing te komen. Een voorstel is echter uitgebleven.
Gisteren hebben de leden van de VAE daarom besloten om de regering en de SVB nog een kans te geven. De openstaande rekeningen moeten voor 1 september worden betaald.
Dat mag in tranches of in één keer, zegt Bolhuis.

Als de SVB voor 1 september niet betaalt moeten alle SVBverzekerden contant betalen. Dat komt neer op alle FZOG-, SVB- en oud-BZVverzekerden.”
Volgens Bolhuis hebben de apothekers geen andere keus.

We hebben anders geen mogelijkheid om onze leveranciers te betalen. Voor veel apotheken is het einde verhaal. De leveranciers willen geen krediet meer geven”, zegt Bolhuis.
Ook de banken zien er geen heil in om de kredieten van de apothekers te verhogen. Per 1 september treedt de nieuwe regeling maximumprijzen voor geneesmiddelen in werking.
De importeurs vrezen dat ze ernstig benadeeld worden omdat in de regeling wordt uitgegaan van een korting van 15 procent door de fabrikant, terwijl de importeurs daar helemaal geen invloed op hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *