Boulevard officieel geopend

boulevardWillemstad – Curaçao Beach Boulevard, een nieuw en naar eigen zeggen ‘uniek’ project dat werd ontwikkeld door Cordelco nv en gelegen is aan Sea Aquarium Beach, is gisteravond officieel geopend.

Advertentie

De Boulevard is een bijzondere plek waar strand, shoppen, dineren en uitgaan gecombineerd worden.
Inmiddels heeft volgens Cordelco het merendeel van de units de deuren geopend.
Bij de officiële opening werden de aanwezigen toegesproken door directeur Mike Schoon. Boulevard – Schoon:

,,Spreek uit als bule’var of afgekort BLVD”

– is ontstaan vanuit de gedachte dat het goed zou zijn om binnen het Bapor Kibrá-gebied een zogenaamde ‘schakel’ tot stand te brengen die bestaande accommodaties, attracties en toekomstige ontwikkelingen met elkaar zou kunnen verbinden.
De BLVD streeft ernaar een centrale ontmoetingsplek te worden waar zowel eilandbewoners als toeristen kunnen recreëren en elkaar kunnen ontmoeten.
Tijdens de uitvoering gisteravond van een zogenoemde ‘flashmob’ van Fina Dance Art School nam een vertegenwoordiger van de Unidat di Bario Kòrsou, die zich inzet voor wijkverbeteringsprojecten op Curaçao, een cheque in ontvangst.
De BLVD kent een grote diversiteit aan horecagelegenheden, grotere en kleinere winkels, salons voor persoonlijke verzorging en dienstverleners, die worden aangeboden in de 50 units die de Boulevard rijk is.
Dit alles is gelegen aan het welbekende Mambostrand.
Ook voor kinderen is er de mogelijkheid om zich op het strand te vermaken in de twee nieuwe speeltuinen die op de BLVD zijn geplaatst.
Daarnaast is de Boulevard ‘trots’ op het feit dat zij op zeer korte termijn de eerste vestiging van Politur (toeristenpolitie Curaçao) mag verwelkomen.
Om de opening te vieren gaat de BLVD in de resterende dagen van november en de maand december van start met verschillende evenementen.
Zo vindt op 23 november een groot Sinterklaasfeest plaats, gaat in december de eerste editie van Cars & Coffee van start en kent de Boulevard vanaf 29 november iedere vrijdag koopavond tot 21.00 uur.
Het complex sluit het jaar feestelijk af door op maandag 23 december een kerstmarkt te houden.

Bouw ging niet altijd over rozen
Het Bapor Kibrá-gebied is in de loop van bijna 30 jaar gegroeid tot een van de belangrijkste toeristische gebieden op Curaçao met hotels die steevast de hoogste bezettingsgraad van het eiland realiseren en met de meest populaire toeristische attracties.
Aldus directeur Mike Schoon.
De Boulevard is volgens hem zeker niet het eindpunt van de ontwikkeling.

,,Met deze opening sluiten wij een moeilijke periode af. De bouw van een project als de Boulevard gaat niet altijd over rozen en zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak heeft het project tegenslagen gekend.”

Curaçao Beach Resort stond voor de uitdaging om de Boulevard te ontwikkelen te midden van huurders en buren die hun bedrijven moesten exploiteren.

,,Dat is niet altijd makkelijk geweest en wij willen deze partijen dan ook hartelijk bedanken voor hun geduld en medewerking.”

Schoon stond ook stil bij het ‘ontstaan’ van het toeristische gebied:

,,Er is een Nederlandse gezegde dat luidt: ‘Bezint eer ge begint’.
Dames en heren, indien wij hier gezamenlijk 25 jaar geleden bij elkaar hadden gestaan, dan stonden wij nu te midden van een vuilnisbelt met natte voeten in het water.”

Het gebied ten oosten van het toenmalige Princess Beach Hotel (tegenwoordig Sunscape Resort) was een moeilijk toegankelijk, rotsachtig gebied waar illegaal vuilnis werd gestort.
Het is, vertelde Schoon, aan de visie van destijds pioniers Adriaan ‘Dutch’ Schrier en Rudy Pizziolo te danken dat het Sea Aquarium werd ontwikkeld en daarmee een aanvang werd gemaakt met de ontwikkeling van het Bapor Kibrá-gebied.

,,Ook in die periode ging Curaçao door economisch uitdagende tijden en ook toen was er weinig vertrouwen in de ontwikkeling van iets nieuws. In de loop der jaren zijn er zowel in goede als in slechte tijden regelmatig initiatieven geweest om in het gebied te investeren en een volgende fase in de ontwikkeling te realiseren. Dit is een ontwikkeling geweest die meerdere generaties overspant.”

Voor meer informatie over Curaçao Beach Boulevard zie ook de website:
www.blvdcuracao.com

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *