Bouw NHN begint nog dit jaar

Logo-Balast NedamWillemstad – Bouwonderneming Ballast Nedam is conform het contract klaar om in de tweede helft van dit jaar met de bouw van Nos Hospital Nobo (NHN, het nieuwe ziekenhuis) te beginnen.

  • Dat heeft een delegatie van Ballast Nedam op 27 juni tijdens een presentatie in Fòrti meegedeeld aan premier Ivar Asjes,
  • minister Ben Whiteman van Gezondheid,
  • Milieu en Natuur, minister José Jardim van Financiën en
  • Justitieminister Nelson Navarro

zo blijkt nu uit een persbericht van het bouwbedrijf.
De bouw zou zelfs op een ander braakliggend terrein dan het Amstelterrein plaats kunnen vinden, zo heeft de delegatie toen meegedeeld.
Het definitieve ontwerp voor het nieuw te bouwen hospitaal is inmiddels af.
Bij het ontwerp is rekening gehouden met de efficiency, flexibiliteit en moderniteit die tegenwoordig van een ziekenhuis verwacht worden.
Ook is er bij het ontwerp rekening gehouden met de zorgvoorzieningen zoals die door minister Whiteman vorig jaar zijn geformuleerd en de eisen die Usona in 2011 opstelde.

Het nieuwe ziekenhuis heeft een capaciteit van 300 bedden, een vloeroppervlakte van 37.500 vierkante meter, exclusief atrium en bezoekersruimte van 3.500 vierkante meter.
De verwachting is dat de bouw van NHN ruim twee jaar in beslag neemt.
Door NHN krijgt de zorg op het eiland een kwaliteitsimpuls.
Tijdens de bouw ervan zullen circa 300 personen direct werk vinden, hetgeen ook een flinke prikkel voor de lokale economie inhoudt.

Ballast Nedam werd in 2012 bij een aanbesteding uitgekozen als de onderneming om het NHN-project te realiseren.
Binnen de samenleving zijn afgezien van het plan van Ballast Nedam ook andere alternatieven ontwikkeld voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis.
Ten tijde van het zakenkabinet Daniel Hodge werd ervoor gekozen om het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda te laten verrijzen, en wel op het terrein van het huidige Sehos.
De voorganger van Hodge, oud-interim-premier Stanley Betrian, had het bouwbedrijf de garantie gegeven dat zij het nieuwe ziekenhuis konden bouwen.
Betrian en zijn opvolger Hodge vreesden allebei grote schadeclaims van Ballast Nedam indien de regering zich niet aan de gemaakte afspraken zou houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *