Bouw nieuw ziekenhuis Otrobanda start overmorgen

foto Archief KKC

foto Archief KKC

WILLEMSTAD — De eerste fysieke uitvoering van het project Hospital Nobo Otrobanda (HNO) gaat aanstaande donderdag van start. De Raad van Ministers heeft gisteren ingestemd met een voorstel daartoe van premier Ivar Asjes en minister van Gezondheid, Milieu en Natuur, Ben Whiteman (beiden PS). Het appartementencomplex bij Winkelcentrum Colon zal voor het nieuwe ziekenhuis moeten wijken. Een bedrag van 18 miljoen gulden is daarmee gemoeid.

Advertentie

Het nieuwe ziekenhuis komt naast het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) te liggen.
Op een deel van het ziekenhuisterrein, de Hamelbergweg, de parkeerplaats aan de Hamelbergweg en nu dus ook op een deel van het terrein van winkelcentrum Colon. Minister Whiteman benadrukt dat niet het hele complex is aangekocht, slechts de zuidvleugel, om zodoende ruimte te creëren voor het nieuwe ziekenhuis.
De zuidvleugel is het appartementengebouw.

Het complex bestaat uit drie delen: de zuidvleugel, het middendeel en de voorkant. Tot nader order blijven de twee andere delen intact. Het pompstation zal ook niet verdwijnen. Er kan een ontwikkelingsplan op het bouwproject volgen. In dat kader zou er sprake zijn van herallocatie”, legt de minister uit.

De regering zal dan uitgaan van een sociaal beleid. Niemand wordt op straat gezet. Voor de ondernemers wordt dan naar een alternatieve locatie gezocht.
Dat gebeurt nu ook. Voor de kleine groep huurders van het appartementencomplex wordt naar passende alternatieven gezocht. Ook krijgen ze tijd om te verhuizen”, aldus Whiteman.

Ergens in maart 2014 moeten alle huurders eruit zijn. Zowel de bewoners als de ondernemers.

Cruciaal
De aankoop van een deel van Colon kost 18 miljoen gulden. Dat zijn de partijen mondeling overeengekomen.
Volgens Whiteman was de raadsbeslissing van gisteren cruciaal om door te kunnen gaan met het project.
Voor de zekerheid hadden de partijen al een koopakteovereenkomst getekend. Daarvoor legde de overheid 300.000 gulden neer.
Dit bedrag wordt afgetrokken van de totale kooprijs na ondertekening van de akte. Met de start van het project wordt een volgende stap gezet in de uitvoering van het Memorandum of Understanding (MoU) dat op 20 september is ondertekend door de regering, projecttrekker Usona en het Sehos.
Daarin werd bepaald dat het HNO naast het Sehos zou komen te liggen. Met de aankoop van het appartementencomplex op Colon is de laatste hobbel genomen.

Ground Breaking
Donderdag 19 december vindt tussen zeven en negen uur ‘s avonds een feestelijke Ground Breaking Ceremony plaats aan de Hamelbergweg.
Iedereen is daarbij uitgenodigd om te zien hoe de grondwerkzaamheden voor de bouw gaan starten.
Meer informatie over het nieuwe ziekenhuis is te vinden op de Facebook-pagina: hospitalnobo. otrobanda.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *