‘Bouwen in Wèchi niet in beleidsstuk’

In het ambitieuze plan wordt Wechi ingedeeld in stedelijk-, dorp-, landelijk-, heuvel- en parkgebied.

In het ambitieuze plan wordt Wechi ingedeeld in stedelijk-, dorp-, landelijk-, heuvel- en parkgebied.

CURAÇAO – In de beleidsnota Volkshuisvesting voor de periode 2007-2011 staat dat het bouwen van sociale woningen vooral rondom Willemstad moet gebeuren. Het Wèchi-gebied werd niet genoemd , aldus Yvette Raveneau van Amigu di Tera

‘Om de stedelijke structuur te versterken en beter gebruik van openbare middelen en ruimte te realiseren, zal volgens het wettelijk beleid de woningbouw in het stedelijk gebied van Willemstad moeten plaatsvinden.’ “Dit staat allemaal in een beleidsnota volkshuisvesting die Fundashon Kas Popular (FKP) samen met DROV in 2006 uitbracht”, aldus Raveneau.

Bouwplannen
Het gaat om een door het BC goedgekeurd beleidsstuk voor de periode 2007 – 2011. “Nergens in dit beleidsstuk wordt melding gemaakt van bouwen in Wèchi, integendeel, bouwen in de bestaande wijken is het hoofddoel”, gaat Ravenau verder. Amigu de Tera en Fundashon Defensa (AT&DA) heeft Land Curaçao voor de rechter gesleept om de bouwplannen op het gebied Wèchi te voorkomen.

Uitspraak
“Voor het gerecht beweerde FKP dat Amigu di Tera het potentieel aan nieuwe volkswoningen in het stedelijk gebied sterk overdrijft. Maar deze gegevens staan zwart op wit in het beleidsrapport van FKP en de overheid zelf. Zo wordt het gerecht om de tuin geleid en tegelijkertijd de bevolking van Curaçao”, meent Raveneau. Morgen doet de rechter uitspraak of er wel of niet gebouwd mag worden op Wèchi.

Bron: Versgeperst
Dossier: Project Wechi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *