‘Boy’ Luckert overleden

richard 'boy' luckert

Richard Anton ‘Boy’ Luckert overleden

WILLEMSTAD — Richard Anton ‘Boy’ Luckert is vanochtend overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

De zakenman, ondernemer en projectontwikkelaar was initiatiefnemer van het in aanbouw zijnde Palapa-project te Caracasbaai. Luckert is 69 jaar geworden.

In de periode van 1965 tot 1977 was Luckert hoofd van de afdeling Financiën op Curaçao. In 1977 vertrok hij naar St. Maarten om hoofd te worden van de afdeling Financiën op het bovenwindse eiland. Hij zou deze functie tot 1984 bekleden.

Van 1979 tot 1981 was hij ook waarnemend gezaghebber van St. Maarten. In 1985 liet hij het ambtenarenbestaan achter zich en werd zakenman op St. Maarten.

Als zakenman was hij actief op het gebied van real estate- en projectontwikkeling. In 1987 begon Luckert met de bouw van wat later het Palapa Center en Palama Marina te Simpson Bay op St. Maarten zou worden. Het megaproject zou in 1990 officieel geopend worden en het zou in de loop der jaren uitgroeien tot een van de grootste centra voor megajachten in het Caribisch gebied. In de periode van 1990 tot 2004 zou Luckert zich bezighouden met tal van projecten in het Caribisch gebied en in Mexico.

Luckert koos er in 2004 voor om terug te keren naar zijn geboorte-eiland. Hij liet het beheer van het Palapa Center en Palama Marina over aan zijn twee kinderen, Valeska en Kurt Luckert. Op Curaçao zette hij zich in voor de bouw van het Palapa Marina Curaçao. Het project bestaat uit twee delen, een bungalow- en hotel-gedeelte.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *