Brandpunt brengt niets nieuws

whistleblower-vdc-eldred-winklaarCURAÇAO – Het KRO-programma Brandpunt, waar vandaag aandacht werd besteed aan de politiek op Curaçao, bracht voor Curaçaose kijkers niets nieuws. Het gelekte memo van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) werd besproken, evenals het verslag van VDC-medewerker en klokkenluider Winklaar.

De onderwerpen die het programma behandelde zijn op Curaçao al uitgebreid in de media besproken. Zo kwam minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties aan woord, die zegt dat ze AIVD heeft ingeschakeld om de betrouwbaarheid van de VDC te onderzoeken. Ze geeft aan dat de AIVD tot nu toe heeft geconstateerd dat er geen vertrouwelijk informatie is gelekt aan derden.

Interview
Ook komt SP-Kamerlid Ronald van Raak aan het woord, die al eerder aangaf geen vertrouwen te hebben in het bestuur op Curaçao. Opvallend is dat verder alleen Omayra Leeflang, oud-minister van Gezondheid en David Dick, oud- minister van Justitie van oppositiepartij PAR zijn geïnterviewd. Een interview met iemand van de coalitie blijft uit net zoals een interview met premier Gerrit Schotte, omdat hij uitlandig was tijdens het maken van het programma.

Bron: KRO- Brandpunt/Versgeperst
Door: Leoni Leidel-Schenk

Onderaan brief Stella van Rijn aan de KRO

Kijk hier de uitzending van KRO Brandpunt terug:

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.
Brief KRO Uitzending Curaçao 15 April 2012[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *