Brandweer Curaçao kan calamiteiten aan

brandweerwagensWILLEMSTAD — Als er zich vandaag of in de nabije toekomst een calamiteit voordoet, kan de Brandweer Curaçao dit aan.
Dit liet minister van Justitie Nelson Navarro desgevraagd aan de Amigoe weten.

De bevolking vreest al een tijd dat de Brandweer Curaçao mogelijke grote calamiteiten niet aankan, gezien het niet over genoeg (optimaal) functionerende brandweerwagens beschikt.
De Brandweer Curaçao heeft momenteel maar vijf brandweerwagens, inclusief de ‘tweedehands wagens’ die Nederland heeft gestuurd, die overigens niet optimaal gebruikt kunnen worden.

Navarro legt uit dat de aanschaffing van de twee nieuwe brandweerwagens uit de Verenigde Staten, in ieder geval voor opluchting bij de Brandweer Curaçao heeft gezorgd.
Op de vraag of er meer wagens in de nabije toekomst aangeschaft zullen worden, legde de minister uit dat hij nog niet de indruk heeft gekregen dat de Brandweer meer wagens nodig heeft.

“Ik neem aan dat wanneer het zover is, ik hierover op de hoogte gesteld zal worden”

, voegde hij eraan toe.

De minister kondigde ook direct aan, dat de brandweerkazerne op Barber weer geopend zal worden wanneer de nieuwe brandweerwagens operationeel zijn.

Tevens zijn de onderhandelingen om de Steenrijk-kazerne op te knappen in volle gang.
De brandweermannen van deze kazerne blijven zo lang het nodig is bij de post van Mundo Nobo werken.
Edmiro Anita, hoofd afdeling Preventie van de brandweer heeft in een eerdere interview desgevraagd uitgelegd dat er geen geld is begroot voor het opknappen van het gebouw en dat er anders dan vroeger geen materialen met regeringsbonnen gekocht kunnen worden.
De reden hiervoor was dat ‘de leveranciers de bonnen van de regering niet meer accepteren’.

Ondertussen is het de regering gelukt om toch een compromis te sluiten met een bedrijf die haar bonnen zal accepteren, zodat er materialen aangeschaft kunnen worden voor onder andere het opknappen van de kazerne.
Het is de bedoeling om de kazerne van ijzeren platen en kogelwerende ramen te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *