Brandweer maakt zorgen kenbaar

WILLEMSTAD — Over de noden van het brandweerkorps en de ontwikkelingen binnen de gevangenis stond gisteren een vergadering gepland tussen minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) en vertegenwoordigers van ambtenarenvakbond Abvo.

Personeel van de brandweer uitte gisteren haar noden

Personeel van de brandweer uitte gisteren haar noden

Gistermorgen vond een informatieochtend plaats bij de kazerne van Mundo Nobo.
Deze stond van tevoren gepland en ook brandweerleden van andere posten waren hiervoor uitgenodigd, aldus Kenneth Bremer van de Abvo.
Over dat laatste bestond echter aanvankelijk miscommunicatie tussen de leiding van het korps en de brandweermannen, omdat het korps eerst niet toestond dat personeel van andere posten bij de informatiebijeenkomst aanwezig was.
Maar dit werd snel opgelost en zo kon personeel van alle posten erbij zijn.
Bremer meldt dat het brandweerpersoneel haar zorgen heeft geuit zoals over het uitblijven van de nieuwe kazerne te Mundo Nobo, maar ook het noodzakelijke materieel dat het korps ontbeert, zeker nu de data van de grote carnavalsparades met rasse schreden naderen.
Veel van de tankautospuiten werken niet naar behoren.
De leiding is wel bezig met de aankoop van twee nieuwe wagens, terwijl afgelopen jaar twee auto’s door het korps Rotterdam werden overgedragen.

Verder werd gistermorgen ook het nieuwe beleid voor het ziekteverzuim besproken dat de korpsleiding kort geleden instelde, maar waarover ontevredenheid heerst.
Afgesproken werd om de punten ook met minister Navarro te bespreken, met wie de Abvo al een vergadering had staan over de gevangenis.
Bremer benadrukt dat er geen sprake was van een werkonderbreking.
Het korps stond gewoon paraat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *