Braziliaanse marineschepen wederom op bezoek

WILLEMSTAD — Een Braziliaanse taakgroep, bestaande uit de oceaanwaardige sleper ‘Triunfo’ en de patrouilleschepen ‘Guaraja’ en ‘Goiana’, brengt tussen 18 en 21 april een bezoek aan Curaçao.

Het havenbezoek van de Braziliaanse marine maakt deel uit van een rondreis door het Caribisch gebied.

Het havenbezoek van de Braziliaanse marine maakt deel uit van een rondreis door het Caribisch gebied.

Het havenbezoek van de Braziliaanse marine maakt deel uit van een rondreis door het Caribisch gebied, genaamd CARIBEX 2013.
Er is reeds een bezoek gebracht aan Georgetown, Guyana en verder zal onder andere San Juan, Puerto Rico worden aangedaan.
Onderweg zal er van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om te oefenen met partners, zoals de Coast Guard van de Guyanese Defence Force.
Braziliaanse schepen zijn niet vreemd op Curaçao.
In juli 2012 bracht het Braziliaanse fregat Independencia een bezoek aan Willemstad.

De Braziliaanse marineschepen zijn dit maal afgemeerd bij Marinebasis Parera.
De aanwezigheid van grote cruiseschepen maakte dat de taakgroep niet in de St. Annabaai kon afmeren.
De Koninklijke Marine onderhoudt nauwe banden met de Braziliaanse marine en stelde haar faciliteiten dan ook zonder meer beschikbaar.

De commandant van de taakgroep, kapitein-luitenant ter zee De Moraes Rulff, bracht ‘s ochtends een beleefdheidsbezoek aan brigade-generaal Swijgman, de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied.
Aan boord van de ‘Triunfo’ werd een lunch georganiseerd, waar naast de waarnemend gouverneur, Adèle van der Pluijm-Vrede, ook demissionair premier Hodge en brigade-generaal Swijgman aanwezig waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *