Breuk tussen minister Fransisca en top ministerie

Francisca

Breuk tussen minister Fransisca en top ministerie

10/06/2014 WILLEMSTAD – Er is een breuk tussen het management team van het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn (SOAW) en zijn minister Jean-Marie Francisca. Haar ambtenaren hebben haar gevraagd om concrete stappen te nemen om de impasse te doorbreken.

De bekende druppel voor de breuk is de terugtrekking van beleidsdirecteur Jeroen Jansen nadat Fransisca hem dwong een ambtelijk advies van zijn hand te wijzigen. Jansen weigerde dat en trok daarop zijn conclusies. Hij bood zijn ontslag aan. Het voltallige MT staat nu achter de beleidsdirecteur. Secretaris-Generaal Bernice Calmes heeft het ontslag van Jansen in beraad en wil opheldering van haar minister. Die heeft ze tot nu toe niet gekregen.

Het Management Team heeft stevige kritiek op zijn minister. Zo zou zij het MT nauwelijks betrekken bij haar werk en zaken vaak op bilaterale wijze afhandelen. De grilligheid in haar gedrag was reden voor een stevig gesprek. Daar zijn toen afspraken over gemaakt, maar die heeft de minister nooit opgevolgd.

Ook tussen de fractie van haar partij Pueblo Soberano en de minister botert het niet. In het verleden hakte die de knoop dan door, maar dat gebeurt op dit moment niet. Bij een inderhaast belegde crisisvergadering kwam de fractie van PS zelfs niet opdagen.

Bron: Persbureua Curaçao

3 Reacties op “Breuk tussen minister Fransisca en top ministerie

 1. Heeft Pueblo Soberano nog een “verse minister” of zijn ze inmiddels allemaal al opgebruikt??

 2. Ik denk dat er veel poltici zijn die omhooggevallen zijn.
  Macht maakt mensen onmenselijk!!!
  Laat ze daar eens over na denken.

  Wanneer krijgen we eens capabele politici?
  Er zijn er wel een paar, maar nog niet genoeg.
  partijen die door de massa worden gekozen, hebben geen fatsoenlijk bestand aan bekwame mensen….
  vooral de PS, heeft hier een handje van.

 3. Macht spelletje van een omhoog gevallen individu, waar moet dit naar toe met zulke amateurs en uiteindelijk is het volk de dupe van dit gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *