Brian in Duitsland veroordeeld tot 2,5 jaar cel vanwege drugssmokkel

Bryan de R

Brian in Duitsland veroordeeld tot 2,5 jaar cel vanwege drugssmokkel

WASSENAAR – Brian de R. uit Wassenaar, die in juni in Duitsland werd aangehouden vanwege het smokkelen en verhandelen van drugs, is woensdag veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf. Dat meldt de Duitse rechtbank aan Omroep West.

De 23-jarige Wassenaarder was van Curaçao naar Düsseldorf gereisd met 40 bolletjes cocaïne in zijn lichaam. Tijdens een routinecontrole op het vliegveld werd hij betrapt. Brian verklaarde woensdag tegenover de Duitse rechter dat hij de bolletjes slikte, omdat hij nog ‘openstaande drugsschulden’ had.

Het Openbaar Ministerie in Düsseldorf eiste een gevangenisstraf van drie jaar en drie maanden. Maar vanwege de bekentenis van De R. én zijn verklaring dat hij de drugs ‘onder dwang’ zou hebben geslikt, legde de rechter hem een lagere straf op.

Brian werd begin juni als vermist opgegeven na een alarmerend telefoontje naar zijn vriendin. Hij vertelde haar huilend dat hij niet naar huis kon komen en verbrak de verbinding. De familie en de vriendin van de man dachten dat hij vanaf Curaçao belde, maar hij bleek in een Duitse politiecel te zitten.

Bron: Persbureau Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *