Broers ook in hoger beroep veroordeeld voor gewapende overval

overval-wapen-4

Broers ook in hoger beroep veroordeeld voor gewapende overval

De broers E.J.G. (1988) en L.M.G. (1990) zijn dinsdag door het Hof (3 rechters) veroordeeld voor het medeplegen van een gewapende overval.

Deze heeft plaatsgevonden op 16 mei 2013 waarbij twee burgers het slachtoffer zijn geworden en waarbij de daders het volgende hebben buitgemaakt: een mobiele telefoon van het merk Blackberry Bold, een portemonee met daarin onder andere een rijbewijs en 35 gulden cash, een halsketting, een vingerring, een mobiele telefoon van het merk Nokia en een mobiele telefoon van het merk Samsung.

Dit is het schenden van artikel 2:291 lid 2 en 2:294 lid 1 en lid 3 van het Wetboek van Strafrecht Curaçao.
In eerste aanleg werd het gebruik van een op vuurwapen gelijkend voorwerp bij de overval niet bewezen verklaard. In hoger beroep waren de rechters hier wel van overtuigd.

Ter zitting werden getuigen gehoord die in tegenstelling tot de verdachten wel overtuigend waren voor wat betreft het vuurwapengebruik.
In hoger beroep is door de Procureur-generaal een gevangenisstraf voor de duur van vijf jaren geeist. Recedevist E. hoorde dinsdag zijn straf, namelijk 4 jaar cel. Dit was in eerste aanleg nog 3 jaar. Broer L. is first offender. Ook hij hoorde 4 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Dit was ook het vonnis in eerste aanleg.

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *