Bruggen op het eiland in zeer slechte staat’

De Juliana- en de Pontjesbrug

afbeelding van Lisette Wellens
Door  Lisette Wellens
(Foto: Lisette Wellens)

De grote bruggen op het eiland zijn hard aan een onderhoudsbeurt toe”,  stelt Pueblo Soberano (PS) statenlid Melvin Cijntje. De oud-medewerker van de Dienst Openbare Werken (DOW) plaatst vraagtekens bij de veiligheid van de Julianabrug die Otrobanda met Punda verbindt.

Er zitten scheuren in het wegdek van de brug. Die lopen in de rijrichting en als het regent komt er water onder het asfalt. Dat water komt terecht op het metalen vlak van de brug. Dat gaat daardoor roesten. Dit zou op termijn voor hele gevaarlijke situaties kunnen zorgen.”

Volgens Cijntje is het verwijderen van het asfalt en het zandstralen van de metalen plaat de enige oplossing. Vorig jaar juli meldde hij dit bij minister Charles Cooper van verkeer, maar volgens het PS-statenlid is er sindsdien niets aan het onderhoud van de brug gedaan. “Cooper zei dat het probleem hoog op zijn agenda stond, maar blijkbaar toch niet hoog genoeg. Er is in ieder geval niets gebeurd.”

Brugwachter Richie Wever is bezorgd over de staat van 'zijn' brug

Brugwachter Richie Wever is bezorgd over de staat van ‘zijn’ brug
Foto: Lisette Wellens

Emmabrug is verrot
Het viaduct over de Breedestraat in Otrobanda heeft volgens Cijntje ook te kampen met achterstallig onderhoud. De zogenaamde dilatatievoegen op het viaduct, die het uitzetten en krimpen van de brug op vangen, zijn volgens hem al in geen jaren meer aangepakt.  De pontjesbrug is de trots van het eiland, maar volgens Cijntje inmiddels al weer op vele plekken verrot. Zes jaar geleden is de houten bedekking van de Emmabrug nog volledig vernieuwd, maar het hout is van twijfelachtige kwaliteit gebleken.Richie Wever, sinds 2008 brugwachter, beaamt dit. “Als het regent is de brug net een glijbaan en gaan er constant mensen onderuit. Bij droog weer struikelen veel vrouwen met hakken omdat ze blijven steken in de gaten in het hout.”

Datum laatste onderhoudsbeurt onbekend
In Nederland wordt het asfalt op een brugdek om de vijf tot tien jaar vervangen. Er zijn geen precieze richtlijnen omdat de onderhoudsvoorwaarden sterk afhankelijk zijn van de intensiteit van het verkeer en de buiging van het brugdek.

Wanneer de Julianabrug voor het laatst onderhouden is kan niet met zekerheid gezegd worden door DOW, de dienst die verantwoordelijk is voor het bijhouden van de bruggen op het eiland. “Van 1999 tot 2005 was ik werkzaam op de afdeling civiele techniek. De brug is toen geverfd maar er in die periode is er niets aan het asfalt gedaan”, vertelt bouwkundig opzichter Aldrich Scherptong van DOW. “Ook na die tijd is het niet gebeurd.”

Of er binnenkort aan een onderhoudsbeurt begonnen zal worden weet Scherptong niet. Demissionair minister Cooper was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

De Pontjesbrug
© 2012 Foto: Lisette Wellens

 

 

 

 

 

 

 

 
www.rnw.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *