Buste Pieters Kwiers

WILLEMSTAD — Voormalig Staten- en Eilandsraadslid Hendrik Pieters Kwiers (1903 – 2003) krijgt een buste op het naar hem vernoemde plein in Cas Chikitu. Pieters-Kwiers was een van de voornaamste lokale politici uit de vorige eeuw en heeft het eiland in tal van bestuursfuncties mogen vertegenwoordigen.

Advertentie

Hendrik Girigorie Martir Pieters Kwiers was mede-oprichter van de PNP en de rechterhand van Moises ‘Doktoor’ da Costa Gomez.
Pieters Kwiers was van 1949 tot 1958 lid van de Staten.
In de periode van 1952 tot 1954 was hij lid van de Ronde Tafel Conferentie in verband met de onderhandelingen die zouden leiden tot het Statuut in 1958.
Verder was hij in de periode van 1951 tot 1970 lid van de Eilandsraad van het Eilandgebied Curaçao.
In diezelfde periode was hij ook gedeputeerde.
In 1970 werd hij lid van de Raad van Advies (RvA), een functie die hij tot 1985 zou blijven bekleden.
In 1994 besloot het toenmalige Bestuurscollege van Curaçao om het plein in Cas Chikitu naar Pieters Kwiers te vernoemen als eerbetoon voor zijn inzet voor het eiland.
De buste van Pieters Kwiers zal morgen worden onthuld tijdens een plechtigheid op het naar hem vernoemde plein.
Dit zal gebeuren tussen 3 en 6 uur ‘s middags. In verband met de plechtigheid zal het verkeer rondom het plein worden omgeleid tussen 1 uur ‘s middags en 8 uur ‘s avonds.
De wegen vanaf de rotonde te Palu Blanku en die van Veeris en Bándabou tot Cas Chikitu zullen voor het verkeer afgesloten zijn.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *